La vremea respectivă, când a fost făcut filmul (la sfârșitul anilor 80), o păpușă vorbitoare era ceva wow, chiar și pentru americani. Până în ziua de azi nu mă pot uita la o păpușă care are ochii dați peste cap!:) Apropo, știați că au mai ieșit înca 5 filme din seria Chucky, până în 2013?!
Se revenim în zilele noastre, când aproape că nu există copil care nu aibă o jucărie vorbitoare sau care să scoată un zgomot. Ciocane, antemergătoare, puzzle/uri sonore (știu e un concept cam bizar, dar util), plușuri nu mai zic, mașinute, animale. Deși fac eforturi să NU îi cumpăr jucării multe copilului, pentru că doar măresc mormanul deja existent și se plictisește repede de ele, mai scap câte o chestie vorbitoare, mai ales de când copilul dă semne că vrea să articuleze.
Într-o seară pornește SINGURĂ una dintre jucăriile cu pricina: “muuu, iiiiiha, oac-oac, miau, ham-ham” etc, ați prins ideea. Animalele prindeau viață la mine în casă..Singure!
Noroc că nu eram singură și am putut dovedi că nu-s cu capul și, recunosc, ne luase un pic spaima. Din fericire n-a durat mult party-ul ferma animalelor, dar am rămas cu dilema..cum au cântat ele singure?
Trece vremea, îi cumpăr copilului o altă jucărie, un puzzle sonor cu instrumente, despre care atât m-am documentat și atât l-am căutat la un preț bun, căci era și foarte scump, încât parcă venise Moș Crăciun LA MINE când i l-am adus copilului :))
Îi pun baterii nou-nouțe și nu mergea, sau foarte greu, iar pe covor nu voia să scoată nici un zgomot. Bai, dar nimic! Repede mă duc să întreb pe grupul de mame de pe FB, normal! (google e mic copil pe lângă aceste mame).
Sigur a mai cumpărat cineva jucăria și poate îmi zice dacă are defect. Nu de alta, dar începeam să mă simt vinovată că i-am luat copilului jucărie la preț redus și de aia nu funcționează.
Întreb și încep să mă simt ușurată. Curgeau mesajele de tipul : și a mea la fel face, am schimbat-o și degeaba..uite așa vreo 10 mame se plâng cot la cot cu mine. Un tată chiar făcea mișto de mine să schimb bateriile:) Într-un final, o mamă ne luminează pe toate..la propriu aș putea zice: jucăria în cauză funcționează pe bază de senzor optic! Adică cel mai bine merge ziua sau seara direct în lumina becului. Și nu, nu scria pe instrucțiuni, asta!
Ahaaa! De aceea, mai pornea altă jucărie seara, când stingeam lumina!!!
PS: azi dimineață, când s-a crăpat de ziuă, iar m-a trezit pianul lui Mozart! 🙂
Leave a Reply