• Home
  • De suflet
  • Podcast
    • Cu capul în nori
  • Interviuri
  • Campanii pentru părinți
  • Viața la țară
  • Părinți & copii
    • Ghid în sarcină
    • Amintiri din bucătărie
    • Activități cu copiii
  • Recomand
Facebook Twitter Google+
Alexisme
  • Home
  • De suflet
  • Podcast
    • Cu capul în nori
  • Interviuri
  • Campanii pentru părinți
  • Viața la țară
  • Părinți & copii
    • Ghid în sarcină
    • Amintiri din bucătărie
    • Activități cu copiii
  • Recomand
Home  >  Părinți & copii • Recomand  >  Mai ții minte sentimentul de libertate din tabără ? Cum a fost în tabăra Eco Provocarea ?
Părinți & copiiRecomand

Mai ții minte sentimentul de libertate din tabără ? Cum a fost în tabăra Eco Provocarea ?

Alexa Stănescu octombrie 3, 2021 asociatia viitor plus, Ecoprovocarea, elevi, reciclare 1 Comment 751 Views

Toată copilăria mi-am dorit să merg în tabără, dar abia la sfârștitul clasei a 8-a m-a lăsat mama să merg. Doamne, ce fericire a fost pe capul meu când a zis da. Tabăra de o săptămână cu profa de istorie la Bușteni. Și acum recunosc strada unde era pensiunea. Strada aceea unde e un poduleț mic și apoi urci și tot urci.

Cât de mult m-am bucurat că pot fi independentă, că voi chicoti cu fetele in camere noaptea, că vom merge de la una la alta în camere, că vom spune bancuri, că profesoarele ne vor bate în ușă în miez de noapte semn că ar trebui să ne culcăm, că vom vorbi pe furiș cu băieți și multe alte tâmpenii. Acum sigur profesori ar apărea la televizor sau i-ar suna cei de la protecția copilului dacă ar mai fi tabere ca pe vremuri. :)) Țineți minte bucuria când evadam de acasă? Sentimentul că ești putin singur, doar cu prietenii, iar profesoarele oricum nu au ochi si urechi pentru toti copiii in același timp.

Se cântau cântece la chitară în jurul focului de tabără, mâncam la ore fixe toți la masă, aruncam ocheade băieților.

Am crescut apoi, și pe la 20 de ani am început să fac muncă de teren. Mergeam în deplasări, m-am împrietenit cu alți reporteri de vârsta mea de la alte radiouri sau publicații scrise (da, mai existau). Îmi plăcea să stau de vorbă cu oameni, să le aflu povestile, să cuprind atmosfera pentru ca apoi să o pot reda ascultărilor la radio prin reportaje.

Și apoi m-am căsătorit și am devenit mamă de 2 băieți.

  • De ce v-am povestit aceste etape din viața mea?

Pentru că am fost recent în tabăra Eco Provocarea, organizată de Asociația Viitor Plus, și am REtrăit toate aceste etape ale vieții mele, cu un mare BONUS: alături de soț și de copii. Am fost pe rând elevul din tabără, (pentru că seara am stat la foc cu copiii, am mâncat cu ei la masă în gălăgia și forfota aceea mișto), am fost și reporterul care a stat de vorbă cu elevii și profesorii ca să le afle poveștile, și am fost și soție și mamă alături de copiii mei (am încercat să îl las pe D. să tragă cu ochiul la viața de tabără, fără părinți).

 

ecoprovocarea, copii
Foto: Arhivă personală

 

Foto: Arhivă personală, fotograf: D.
  • Ce este tabăra ECO PROVOCAREA?

Tabăra este pentru liceeni din toată țara care timp de 7 luni au muncit la proiecte care să ajute mediul. Și nu doar pe hârtie, nu singuri, impreună cu profesori care i-au sprijinit. Au gândit planuri, au strâns nu doar pet-uri și alte plastice, ci au organizat campanii de reciclare de obiecte pe care unii nu le mai foloseau și le-au dus altora, care aveau nevoie. Am cunoscut niște liceeni fantastici din toate colțurile țării și abia aștept să vă povestesc despre ECO provocarea, mai ales pentru că urmează să se lanseze din nou in scurt timp și vă rog să dați vestea mai departe oricrui profesor, liceu sau licean cunoașteți.

Anul acesta a fost cea de-a 10-a ediție. Tabăra a durat 4 zile la Moieciu de Sus, Jud. Brașov. Au participat elevii și profesorii câștigători ai concursului Eco Provocarea,  la categoriile reciclare, igienizare, târguri de economie circulară, plantare și grădini multifuncționale. 

Au învățat, s-au distrat și au fost provocați să construiască împreună, să lucreze în echipe și să învețe despre mediu. Eco Ambasadorii (adică liceenii participanți ) provin din orașele Galați, Călărași, Sângeorz-Băi, Drobeta Turnu Severin, Ploiești, Câmpina, Medgidia, Bârlad, Cernavodă, Sinaia, Valea Călugărească, Pitești și Lugoj.

O serie de invitați ai programului Eco Provocarea, adevărate „biblioteci vii”, ( cât de faină ideea că un om este o bibliotecă VIE) au avut ocazia pe parcursul unei drumeții montane alături de elevi să împărtășească din experiențele lor de lucru în relație cu problematica de mediu. 

Foto: Tea Stefănescu, Asociatia Viitor Plus
  • Cine poate participa și cum se poate înscrie liceul copilului tău?

Ecoprovocarea se lansează în fiecare an tuturor elevilor și profesorilor de liceu din țară. Când se dă startul înscrierilor, este nevoie de cel putin un profesor și 4 sau mai multi elevi dintr-o clasă sau mai multe, ca să formeze o echipă.

Concursul durează 7 luni, ceea ce mi se pare fantastic pentru că astfel copiii învață răbadrea, să nu renunțe și să își dezvolte ideile, să aibă încredere în ei.

In aceste 7 luni toate liceele sunt in competiție.

Elevii au primit lunar note de la Asociatia Viitor Plus, și au fost selectate 13 licee câștigătoare: PREMIUL e o săptămână într-o tabără la munte, unde au participat la concursuri sănătoase și constructive între ei, s-au împrietenit cu alți copii de vârsta lor, au schimbat idei, s-au jucat și au cunoscut oameni care se dedică ecologiei.

Fiecare echipă are libertatea să-și aleagă o cale de urmat: să planteze copaci, să igienizeze zone din orașul lor, să adune plastic și apoi să îl recicleze, sau să reintroducă un circulație obiecte care unora nu le mai servesc dar pot fi comori pentru alții care nu își permit.

IMPACTUL LOR IN CIFRE: 

☑️126.000 de kg de deșeuri diferite trimise spre reciclare
☑️26.000 de puieți plantați
☑️1600 de saci de deșeuri extrași din areale naturale
☑️26.600 de obiecte utilizate, reintroduse în economie
☑️9 grădini multifuncționale create 

Foto: Facebook Eco Provocarea
  • Ce spun elevii despre Ecoprovocare și tabără?

Am strâns obiecte pe care nu le mai foloseau diverse persoane: electronice, haine, rechizite, și am căutat persoane din medii defavorizate si am încercat să îi ajutăm, dându-le obiecte de care au nevoie și pe care nu și le permit. Noi împreună cu doamna  profesoară care ne coordonează am pus la cale un plan, ne întâlneam o dată pe săptămână ca să strângem haine și apoi mergeam cu o mașină la oameni mai săraci din zone rurale ca să le dăm ce am strâns. Toți au fost foarte receptivi și ne-au mulțumit.  

 

Din păcate în orașul nostru populația nu acordă importanță reciclării, și cel mult 10 % din gunoi se reciclează. Noi, prin exemplul nostru putem schimba lumea, putem aduce ceva bun prin tot ceea ce facem. 

Mirel Roșu Răzvan, elev in clasa a 12-a la Liceul Valeriu Braniște din Lugoj 

Și autoritățile locale s-au implicat în unele județe și le-au dat elevilor mănuși, saci de gunoi, veste, sau mașini pentru a duce gunoaiele strânse. Acesta este un alt motiv pentru care mi-a plăcut Ecoprovocarea, acela că unește și autoritățile, conducerile liceelor să învețe copiii și să muncească împreună, fără să fie o corvoadă.

Avantajele Ecoprovocării și a faptului că durează atâta timp este acela că astfel copiii ajung să își creeze un obicei din a păstra curățenia în jurul lor, și mai mult, vor să inspire alți colegi, chiar și adulți.

Mulți colegi mi-au zis că fac degeaba treaba asta, să strâng plasticul pentru că cineva o să vină și o să arunce iar pe jos. Iar eu le spun că nu contează, că noi suntem un exemplu și poate alții ne vor urma la un moment dat. Ba chiar le zic să ridice de pe jos gunoaiele pe care le aruncă și să le pună la coșul de gunoi. Multora nu le place că le atrag atenția, dar mie nu îmi pasă asta. 

Iluță Deborah, elevă  in cls a 12-a la Liceul Teoretic Solomon Haliță, din Sângeorz-Băi

 

              Nu e vorba despre calitățile practice pe care le-am dobândit, cât cele sufletești. M-am împrietenit cu colegi din alte licee, am dobândit spiritul de muncă în echipă, să ne ajutăm unuii pe alții ca să facem ceva impreună, suntem ca un means to an end. Ne-am dori ca ministerul educației să introducă in programă mai multe informații despre reciclare, eventual să mai scoată dintr-o materie mai depășită. 

Petre Ionut, elev la liceul Mihai Eminescu din Călărași

 

Ce învață copiii în timp ce participă la Ecoprovocarea care ține 7 luni

  • Să lucreze în echipă și să fie lideri. Am vorbit cu un elev care era coordonatorul campaniei in liceu și trebuie să convingă și alți colegi să paticipe la plantarea copacilor ca să le fie mai ușor, ca să învețe cât mai mulți. Responsabilitatea e mai mare.
  • Își stabilesc obiective și fac un plan
  • Își împart atribuțiile: fac postări pe social media, învață singuri că pot folosi Instagram și Facebook pentru altceva util.
  • Caută idei de promovare și mai ales să își atingă obiectivele.
  • Se bucură impreună de premiu – tabăra ECOPROVOCAREA.  

Programul  taberei ECOPROVOCAREA:

Foto credits: Tea Stefănescu, Asociatia Viitor Plus
Foto rcedits: Tea Stefănescu, Asociatia Viitor Plus

 

  • Dimineață – învioarea in aer curat in fața cabanei
  • Activități in grup afară și in interior
  • Concursuri și jocuri
  • Au ascultat discursuri și au putut afla informații de la specialiști: Florin Stoican (fondatorul Parcului Buila Vânturarița și președintele Asociației Parcului Natural Văcărești),Corina Murafa (Ashoka Global și membru în Consiliul Economic și Social) Radu Melu (manager național – Departamentul Păduri al WWF România), Teia Ciulacu (președinta Asociației Viitor Plus și fondatoare a programului Adoptă un Copac), Ema Cumpătă (coordonator de comunicare ECOTIC), Raluca Șerbănică (coordonator dezvoltare ferma bio&co, Ateliere Fara Frontiere), Roxana Dobre (asistent HartaReciclării.ro) și Alina Gurău (asistent educațional RECICLETA). 
  • Seara cântau la chitară, dansau
  • Jocuri interactive pe Kahut

La finalul celor 4 zile de tabără  toti au primit diplome în aplauzele colegilor. A fost o senzație tare frumoasă și caldă, când copiii au venit în fața sălii să își preia diplomele. Un sentiment de împlinire și de recunoaștere a meritelor lor.

 

A fost o bucurie să cunosc elevii care, în acești ani de pandemie, izolare și școală online, au reușit să se mobilizeze și să realizeze atâtea activități cu impact real de mediu. Noi, cei din Eco Provocarea, suntem mândri de ei și de ce au reușit să realizeze și sunt convinsă că, în ediția nouă a concursului, pe care o vom lansa în curând, vor fi mai mulți și mai buni!”

Teia Ciulacu, președinta Asociației Viitor Plus și fondatoarea Concursului Național Eco Provocarea

 

Eco Provocarea este un program educațional adaptat ca activitate extracurriculară care se adresează elevilor și profesorilor din întreaga țară, care generează impact de mediu, prin cantități semnificative de deșeuri trimise spre reciclatori, de areale naturale igienizate, de obiecte utilizate reintroduse în economie sau de grădini multifuncționale deschise comunităților, precum și un impact educațional, prin numărul materialelor educaționale non-formale care ajung să fie predate la clasă elevilor de liceu, de școală primară sau gimnazială. Rezultatele ediției pot fi accesate în Raportul Anual Viitor Plus.

 

Știu că e clișeu, sună a clișeu, dar nu îmi pasă și repet: copiii ăștia sunt viitorul și știu să aibă grijă de planetă. Haideți să îi încurajăm, să îi lăsăm să facă lucruri mici dar împreună și mărețe.

La final, vă las un video SENZATIONAL, o să vă placă la nebunie. Ca să vă fac curiosi: omenirea e pe acest Pământ de 3 secunde! De ce? Watch the video!!

 

Nu uita să dai share articolului dacă ai și tu un adolescent in casă sau printre prieteni. Ajută-l să iubească natura și spune-le de Ecoprovocarea de la Asociatia Viitor Plus.

 

Previous Article Cum obții certificatul verde pentru copii și cât costă testul COVID?
Next Article “Copilul are simptome de răceală: Suspectați mai întâi COVID”, ne sfătuiesc medicii

About Author

Alexa Stănescu

Bună! Sunt Alexandra Stănescu și cred că măcar în treacăt m-ai auzit la Europa FM, în ultimii 11 ani. Dacă ți-a plăcut articolul, lasă-mi te rog un comentariu și dacă vrei să dai vestea mai departe cu un share. Multumesc

Related Posts

  • Elevii din Argeș au colectat 70 de tone de deșeuri – materiale reciclabile cu ajutorul ghidului Verde Go

    iunie 8, 2022
  • virus

    “Copilul are simptome de răceală: Suspectați mai întâi COVID”, ne sfătuiesc medicii

    octombrie 6, 2021
  • Măștile textile, interzise în școli și licee| Ce spun elevii?

    august 24, 2021

1 Comment

  1. Pingback: Elevii din Argeș au colectat 70 de tone de deșeuri - materiale reciclabile cu ajutorul ghidului Verde Go - Alexisme

Leave a Reply

Anulează răspunsul

Abonează-te!

Înscrie-te aici cu adresa de e-mail ca să primești articolele noi::

My Social Media

Postări populare

  • Recenzie carte | Când amintirile noastre vor veni sa danseze, Virginie Grimaldi mai 8, 2023
  • Lista muzeelor din țară care participă la Noaptea Muzeelor, sâmbătă, 13 mai, și ce puteți descoperi mai 13, 2023
  • De ce amintirile legate de casele în care trăim în copilărie sunt atât de puternice, oare? mai 17, 2023
  • Idei pentru 1 Iunie, Ziua Copilului, în weekend prelungit mai 28, 2023

Instagram

alexa_stanescu

Am vrut să fim aventurieri să mergem să vedem p Am vrut să fim aventurieri să mergem să vedem părți dintr-o rachetă aici la noi în România, doar pentru că era cumva în drum spre bunici ( doar in același județ dar la 2 ore distantă🙈). 

Ei, vă imaginați cam cât am îndurat: când ajungeeem? Cât mai eeee? Eu nu vreau să văd nici o rachetăă, de câte ori mai opriiiiim?! Doamne nu ma supooooort, și alte scandări de gen. Micul Blond a tăcut nu comenta deloc. 

Bine, ne-au ajutat jocurile de la @ the funny brand, desi am luat Adevar si Provocare care e pentru 16 ani plus, am parcurs 3 sferturi din el și e foarte ok și amuzant și pentru +8 ani, mai schimbi una două intrebări și gata. ( secretul e să le citească adultul!) mersi, Alex Zamfir că ne-ai scutit de o juma de oră de “cât mai eeeee!?!?” ( promit o altă postare cu jocul maine să vedeți cât ne-am distrat. 

Cu greeeu și încă o oprire scurtă să mă văd cu o prietenă, am ajuns la cosmobaza Stroești undeeeee… nu era nici un eveniment, nici nu stiu unde s-ar fi ținut căci locul este într-o poeniță. Înteleg că au amânat eventul din cauza vremii. Ne-au zis niste localnici veniți și ei cu copiii la rachetă. Bine măcar că au lăsat expuse părti ale rachetei să nu simțim că am venit degeaba. Noi adulții oricum ne-am delectat și încărcat cu priveliștea din poenița aceea. Am pus poze mai jos. 

Singurul regret a fost că micului Blond i-a fost rău pe ultima parte a drumului din cauza serpentinelor ( și a unei ciocolate înfulecate pe neve). 

Apoi, Buni ne-a așteptat cu mese îmbelșugate ca-ntotdeauna, că tot ni se lungiseră urechile de foame. (In poza e doar painea și desertul. Adăugați alte 3 feluri de mâncare, vă rog)

Concluzia lui D: nu mai merg cu voi niciodată cu mașina! In avion nici atât. 

Eu vă zic: jos pălăria celor care merg des in vacanțe cu copiii. Eu mor încet. 

Și să mai fac planuri de vacanță? Cu elicopterul? Pe vas clar unul vomită🤣

#ziuacopilului
#vacantade1iunie
#1iunie
#copilarie
#viatacucopii
Poate fi frustrant și copleșitor pentru copii să aleagă cărți la târgul de carte. 
-Prea multe cărți, le vreau pe toateee, mama, îmi zice D. 
Am lăsat câteva sfaturi pentru voi, părinți, cum să îi îndrumați să aleagă. 
Cele mai importante lucruri: stabiliți un buget pe care vi-l permiteți, nu îl depăsiti, și luați-vă timp să savurați experiența de a sta printre standuri cu copiii. Enjoy, @bookfest.ro ! Pe story o să pun și cum a fost plimbarea noastră la Bookfest. Logic că la final s-au luat la întrecere, care are mai multe cărți🙈 

#cartipentrucopii 
#targdecarte 
#educatiaconteaza 
#educatiacopiilor 
#alegemcarti
“Îmi pare rău că nu am fost lângă copii câ “Îmi pare rău că nu am fost lângă copii când creșteau, îi vedeam doar dormind”. Este concluzia a două femei pe care le-am ascultat aseară la @fuckupnights_bucharest. 

Din fericire ambele și-au dat seama și au spus stop, chiar dacă erau mai mari copiii când s-a întâmplat asta. Timpul nu e pierdut. Acum recuperează împreună. 

Aveam nevoie de încă o confirmare că este cea mai bună alegere pe care am făcut-o. Să stau cât mai mult cu copiii, să lucrez de acasă mai mult, să nu îi duc la afterschool, chiar dacă e și greu de multe ori. 

Poveștile celor 4 femei care au împărtășit cu noi “fuckups”, au fost atât de reale, m-am regăsit în majoritatea, poate și pentru că au povestit despre presa anilor 2000 și am simțit mai bine legătura. 

Două lucruri le-am reținut, ambele de la Lucia Antal, Head of Research Development la Pro TV.

Un fuckup poate să nu fie fuckup din perspectiva altcuiva. Tu poți vedea un eșec, dar altcineva poate vedea un lucru pozitiv, sau viceversa. 

Și al doilea lucru: a întrebat-o cineva s-ar întoarce în timp ce și-ar spune sieși ca să nu facă greseli. Răspunsul mi s-a părut atât de autentic: 

“Dacă m-aș întoarce în timp, tot nu m-as asculta nici pe mine”. 

Așa este. Așa cum nici copiii noștri nu ne ascultă, oricât le-am spune să învețe din greșelile noastre. 

Am plecat de acolo atât de bine încărcată emoțional, mi-au plăcut speakerii, nu a fost un eveniment moralist deloc, iar publicul foarte tânăr și educat, cu întrebări bune și deloc superficial. 

Mai vin, @julia.nagy, cea mai tare moderatoare!🤘

Despre FuckUp Nights

F*ckup Nights Bucharest este deja un fenomen cunoscut in peisajul bucurestean si face parte din seria de evenimente care au loc la nivel global, in 215 de orase din 62 de tari din intreaga lume.
Evenimentul se concentreaza pe abordarea constructiva a esecurilor profesionale si are misiunea de a te invata cum sa gestionezi obstacolele din viata profesionala, pe care toti le avem...  te incurajeaza sa privesti situațiile dificile ca fiind oportunitati de invatare

#fuckupnights 
#invatadingreseli
#lifeisshort 
#momblogger
V-am mai scris pe aici că nu sunt adepta online-u V-am mai scris pe aici că nu sunt adepta online-ului pentru copii, cu siguranță nu a rețelelor sociale, dar youtube si google are our friends totuși, nu putem nega asta. 

În doze mici, copiii pot si trebuie să afle despre internet iar noi părinții trebuie să acceptăm multe, însă cu limitele ferme totuși. 

Pe 30 mai hai la o dezbatere pe subiectul: Generația “digital natives” & relația cu părinții, de la 18:30 – 21:30, la Nod Makerspace.

𝗜𝗻𝘁𝗿𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗲𝘀𝘁𝗲 𝗴𝗿𝗮𝘁𝘂𝗶𝘁𝗮! Link inscriere: https://moderndads.ro/modern-family-challenges/ 
𝗟𝗢𝗖𝗔𝗧𝗜𝗘: Nod Makerspace (Splaiul Unirii 160)

👉18:30: Inregistrare, networking & brand activation
👉18:45 – 19:30: 𝗖𝘂𝗺 𝘀𝗮̆ 𝗺𝗮̆ 𝗳𝗮𝗰 𝗮𝘂𝘇𝗶𝘁: 𝗰𝗮 𝗽𝗮̆𝗿𝗶𝗻𝘁𝗲 𝗱𝗲 𝗮𝗱𝗼𝗹𝗲𝘀𝗰𝗲𝗻𝘁/𝗰𝗮 𝗮𝗱𝗼𝗹𝗲𝘀𝗰𝗲𝗻𝘁? 𝗣𝗹𝘂𝘀 𝘀𝗳𝗮𝘁𝘂𝗿𝗶 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗴𝗲𝘀𝘁𝗶𝗼𝗻𝗮𝗿𝗲𝗮 𝘀𝗶𝘁𝘂𝗮𝘁̦𝗶𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗱𝗲 𝘃𝗶𝗼𝗹𝗲𝗻𝘁𝗮/𝗯𝘂𝗹𝗹𝘆𝗶𝗻𝗴, Diana Stănculeanu, psihoterapeut și expert național în sănătate mintală; 

👉19:30 – 19:45: Invitat special

👉19:45 - 20:15: 𝗣𝗿𝗼𝘃𝗼𝗰𝗮̆𝗿𝗶𝗹𝗲 𝗮𝗱𝗼𝗹𝗲𝘀𝗰𝗲𝗻𝘁̦𝗲𝗶 𝗶̂𝗻 𝗲𝗽𝗼𝗰𝗮 𝗱𝗶𝗴𝗶𝘁𝗮𝗹𝗮̆, Laura Ion, trainer acreditat specializat în domeniul siguranței online pentru copii și consilier în dezvoltare personală și vocațională, Data Privacy Officer acreditat. 

👉20:15 - 20.40: 𝗖𝗼𝗻𝘀𝗲𝗰𝗶𝗻𝘁̦𝗲𝗹𝗲 𝗮𝗰𝘁̦𝗶𝘂𝗻𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗼𝗻𝗹𝗶𝗻𝗲: 𝗰𝗲 𝘁𝗿𝗲𝗯𝘂𝗶𝗲 𝘀𝗮̆ 𝘀̦𝘁𝗶𝗲 𝗮𝗱𝗼𝗹𝗲𝘀𝗰𝗲𝗻𝘁̦𝗶𝗶? Mircea David, avocat în Baroul București, doctorand în drept execuțional penal, implicat în activitățile de educație juridică; 

👉20:40 – 21:00 Socializare & brand activation
21:00 – 21:25: 𝗙𝗔𝗠𝗜𝗟𝗬 𝗧𝗔𝗟𝗞𝗦 cu Alex Zamfir, Celmaibuntata.ro & The Funny Brand
👉21:30: Tombola & networking
Avem o dilemă în familie: Puzzle-urile se distru Avem o dilemă în familie: Puzzle-urile se distrug după ce le facem sau le înrămăm? 

Eu sunt adepta distrusului ca să le refacem mereu. 
Soțul le vrea pe pereti. Bine, el are puzzle-uri de peste 1000 de piese pe care le face împreună cu D. și a început deja să le lipească pe un perete din hol. Vezi foto. 

La voi cum e? 

Treaba e că am găsit niște puzzle-uri din lemn de la WoodMix Puzzles geniale pe care nu vreau să le înrămeze pentru că sunt mult prea misto si deosebite. Nici nu cred că se poate datorită formei lor. Piesele sunt geniale, fie are formă e diferită. 

Ne-au antrenat creierul aceste puzzle-uri pentru că te pune să gândești altfel atunci când cauți o piesă. 
Am reusit să dăm microbul și în vecini. D. a început primul puzzle din serie cu un prieten care nu a putut sta la noi până să termine puzzle-ul. Tare supărat a fost. I-am trimis poze cu update:)( 

Vă las in story un video cu două dintre puzzle-uri. Mai avem unul sigilat care este al micului Blond și la care tot atentează frati-su le motiv că:” până crește el, mama.. e păcat “ 🤣🙈
Când vedeți o mamă cu unghiile făcute, să fiți siguri că e o provocare și o realizare să și le facă. 

După ce am născut ani de zile nici nu visam să am 10 minute să le fac. Acum reușesc dar cu asistență și alte provocări cum ar fi să le șterg lor unghiile. 

Dar ce zic eu 10 minute. Să că explic: dimineață am zis că mă apuc. Mi-am luat trusa și ojele. Până au venit turcii peste mine cu doleante: Vreau și eu cafeluțăăă, eu cu cacao și cu spumă, eu fără dar cu miere, etc.. Am percutat, apoi m-am luat cu treabă prin casă. Am făcut de toate cu gândul la momentul magic final când îmi voi face unghiile. 
Mă întorc la masă, îmi dau seama că îmi tăiasem unghiile nu de la o mână, ci doar de la 3 degete și alea neconsecutive🙈🤷‍♀️
Ps: hastagul mamadebaieti chiar nu isi are rostul in această postare:)) 

Cine își face unghiile acasă mai rapid e eroina. 

#viatacucopii 
#lifewithkids 
#viatacucopii 
#mamadebaieti 
#momblogger 
#bloggermom
Când vecina mă sună si-mi spune: -Hai să-ți d Când vecina mă sună si-mi spune:
-Hai să-ți dau fasole și prăjitură pentru copii… 
Sar din pat în pijamale ( m-a lovit răceala de la D.) De altfel, am făcut schimb de prăjituri. Pe story vedeți și prăjitura mea. 
Așa e cu vecini mișto când stai la curte. 

#viațalațară 
#amintiridinbucatarie 
#weekendulincepe 
#weekendmood 
#bloggermom 
#viatacucopii
Nu mă pricep la pământ și munca pământului, Nu mă pricep la pământ și munca pământului, căci soțul se ocupă de plantat, eu cel mult de udat, dar recunosc că e ceva în neregulă cu natura. După o zi de ploaie în care nu puteam planta, a urmat doar o zi de soare care a uscat totul și pământul e format din bulgări mari greu de spart. 

Dar copiii au fost cei mai fericiți să ajute și să ude ce au plantat: roșii, cartofi, dovlecei, vinete, fasole și multe altele. 

Voi cum ați petrecut duminica? 

#viațalațară 
#fiiinfluencerulcopiluluitau 
#educatiadeacasă 
#momblogging
#viatacubaieti 
#viatacucopii
Mai multe... Follow on Instagram

Arhive

© Copyright 2014. Theme by BloomPixel.