Legea privind dublarea alocațiilor copiilor stă pe masa președintelui Iohannis. Are timp până pe 18 ianuarie să respingă sau să aprobe majorarea. Aseară Klaus Iohannis a spus că nu are de gând să respingă proiectul, dar încă analizează.
-
Noi sau ei? De unde bani?
Premierul Ludovic Orban spunea marți că bugetul nu își permite această dublare a alocațiilor, pentru că nu a fost prevăzută pe 2020, bugetul fiind aprobat înainte.
Un deputat PNL, Florin Roman spune însă că are soluția: eliminarea pensiilor speciale ale demnitarilor. El spune că a vorbit cu ministrul finanțelor și că pensiile speciale ar acoperi 80 la sută din valoarea alocațiilor majorate.
Așa că am ajuns la întrebarea din titlu: Noi sau ei? Cine va primi banii? Nu e paradoxal? Să primească pensii speciale niste oameni care trăiesc bine, și alți zeci de mii de copii să trăiască în mizerie doar din alocații?
-
De ce e nevoie de dublarea alocațiilor?
Fireste că nu mi-ar fi de prisos banii, dar cea mai mare nevoie o au zeci, dacă nu sute de mii de copii de la sate mai ales, care stau fie fără părinți care au plecat la muncă în străinătate, fie într-o sărăcie lucie împreună cu părinții lor. Potrivit UNICEF ROMÂNIA o treime dintre copiii din România trăiesc în sărăcie lucie și 150.000 se culcă flămânzi. (Aici raportul)Nu e doar o statistică, e o realitatea pe care guvernanții o refuză, indiferent despre ce partid e vorba. Copilașii aceștia nu mănâncă și se îmbracă doar de sărbători „când suntem cu toții mai buni”.Ei nu își aleg părinții dar toți au dreptul la o viață bună.
Merită alocații mai mari ca să poată trăi, nu ca sa-i lase prin baruri când chiulesc de la ore.
În luna august 2018, în România erau peste patru milioane de copii ce primeau alocații.
Potrivit proiectului votat de parlamentari anul trecut, dacă il promulgă președintele, copiii cu vârste până în 2 ani primesc alocații în valoare de 600 de lei pe lună, iar cei peste această vârstă, câte 300 de lei lunar.
Leave a Reply