• Home
  • De suflet
  • Podcast
    • Cu capul în nori
  • Interviuri
  • Campanii pentru părinți
  • Viața la țară
  • Părinți & copii
    • Ghid în sarcină
    • Amintiri din bucătărie
    • Activități cu copiii
  • Recomand
Facebook Twitter Google+
Alexisme
  • Home
  • De suflet
  • Podcast
    • Cu capul în nori
  • Interviuri
  • Campanii pentru părinți
  • Viața la țară
  • Părinți & copii
    • Ghid în sarcină
    • Amintiri din bucătărie
    • Activități cu copiii
  • Recomand
Home  >  Concursuri  >  Descoperă Micul Prinț într-o interpretare aparte: teatru de păpuși în mărime naturală Lightwave Theatre Company
Concursuri

Descoperă Micul Prinț într-o interpretare aparte: teatru de păpuși în mărime naturală Lightwave Theatre Company

Alexa Stănescu septembrie 27, 2019 Lightwave Theatre Company, micul print 2 Comments 1347 Views

Știți cum se aliniază uneori planetele și parcă este ca un făcut ca unii oameni să se întâlnească? Ei bine, colegul meu de radio, Petru Stratulat, pe care îl puteți asculta la Europa FM, mai are o pasiune ascunsă. Una care mi-a stârnit interesul. Este în trupa Lightwave Theatre Company, care pune în scenă piese de teatru cu păpuși în mărime naturală pentru adulți. Îi știți și de la Românii au Talent, ediția din 2015, când au ajuns în semifinală. Dacă nu vi-i amintiți:

Lightwave Theatre at Romania’s Got Talent [full experience] from Lightwave Theatre on Vimeo.

Dar, cel mai nou proiect este pentru copii dar și pentru adulți: Micul Prinț, în versiunea teatrului cu păpuși în mărime naturală. V-am captat atenția, nu? Ia să vedeți mai jos, ce ne povestește Petru despre piesă. Eu voi merge cu D. la următoarea reprezentație dar nu am mai avut răbdare să scriu articolul. În plus, așa pot oferi o invitație dublă la spectacolul din 6 octombrie.  Detalii, la finalul interviului.

 

  • Cine este Lightwave Theatre Company? Vă știe lumea de la Românii au Talent, în ce sezon ați fost și cu ce piesă? Povesteste-mi cum a fost experiența aceasta.

Lightwave Theatre Company are la bază două persoane: Cristina-Andreea Ion, creierul din spatele tuturor productiilor, si pe mine, Petru Stratulat, om de radio și artist. La Romanii au Talent am fost în 2015 cu un moment artistic ce a luat si Golden Buzzer, o poveste de dragoste între un el si o ea, care se concretizeaza la final, metaforic vorbind, evident, intr-un bebe ce se misca in burta mamei. Apoi am aparut in semi-finala cu un dragon de 5 metri imblanzit de o femeie-papusa superbă.

A fost foarte fain. Prima noastră experiență într-un show mare de televiziune. Mai apăruserăm în emisiuni TV, dar niciodată în cadrul unei asemenea producții.

 

  • Ati fost și în străinătate cu Lightwave Theatre Company?

Oho! Ne cam bazam activitatea pe străinatate. Toate productiile noastra calatoresc peste granita. Pana acum am bifat Marea Britanie, Germania, Croația, Turcia, Bulgaria. Am fost invitati in Vietnam, Japonia, Chile, Thailanda, Indonezia, Siberia (la Omsk), în Armenia la Erevan si multe alte locuri foarte indepartate in care nu am putut ajunge din cauza lipsei unei finantari. Pe cont propriu am reusit sa mergem doar prin Europa.

 

  • De ce ați ales teatru cu păpusi in marime naturala ? Este diferit față de un teatru de păpuși pentru copii? 

Am început în 2013 cu teatrul cu papusi in marime naturala pentru public adult pentru ca in Romania nu exista asa ceva, nu din zona companiilor de teatru independent. Am evitat să-i spunem „teatru de papusi” pentru că exista o idee preconceputa cum ca acesta este din start dedicat copiilor si de o calitate pe care noi nu o vizam. Tratăm povestile cu o maxima seriozitate si nu consideram ca trebuie relevat tot mesajul, cuvant cu cuvant. Suntem siguri ca publicul intelege nuantele pe care noi le evidentiem prin jocul papusilor, prin text sau muzica si videoproiectii, indiferent daca din acest public fac parte si copiii. Multe spectacole pentru copii ii considera pe acestia a fi incapabili sa inteleaga mesajele metaforice.

Acesta ar fi unul dintre motivele pentru care am facut „Micul Print”, un spectacol care li se adreseaza atat lor, copiilor, cat si adultilor, dar am tratat productia ca si cum ar fi fost una pentru adulti, si are efect. Copiii sunt nemiscati aproape o ora, iar adultii au ochii umezi de emotie. Este o co-productie cu unteatru Bucuresti, parte a proiectului UNTEATRU pentru copii, un loc in care arta este foarte bine primita, oricat de ciudata ar putea fi. Ne simțim ca acasă acolo.

 

  • Cine a venit cu ideea de a înființa Lightwave Theatre Company? Sunteți prieteni? Păpușari de meserie?

Ideea mi-a aparținut mie, dar atât. Am avut ideea. Know-how-ul a fost intru totul la Cristina-Andreea Ion. Regizor in teatrul de animatie si papusar. Eu sunt raționalul din companie, dar m-am dezvoltat ca artist invatand de la ea. Toti colegii mei sunt papusari cu studii in domeniu. Eu sunt outsiderul. În echipă mai sunt și Oana Mihaela Cercel, Dragos Stanciu, Andra Mirescu, si cea mai noua colaboratoare, Cristine Nicole Hămbășeanu

 

  • Micul Print e prima piesa de copii pe care ati pus-o in spectacol cu papusi. Nu a fost riscant? E o piesa care se joacă in multe interpretari .. nu v-ati temut să nu fie prea grea piesa pentru copii? Cum a fost primită până acum piesa?

Cristina a ales textul acesta cu inima un pic indoita tocmai pentru ca exista atatea interpretari. Nu cred ca suntem primii care au pus Micul Print cu papusi. Sigur au mai facut-o si altii, dar noi am avut ambitia sa jucam povestea in doar trei papusari. Avem multe personaje (Micul Print, Aviatorul, Trandafirul, Vanitosul, Georgraful, Regele, Betivul, Lampagiul, Sarpele si Vulpea) toate puse in scena de doar trei papusari. Ne-am bazat foarte mult pe modul de abordare Lightwave Theatre Company, unul metaforic. Spectacolul a prins foarte bine si ruleaza aproape de fiecare data cu sala plina.

 

  • Acest tip de teatru are viitor în România? Mă refer și la actori păpușari și la public.

Orice tip de arta are viitor in Romania, daca te tii de ea, daca investesti in ea si daca incerci de fiecare data sa evoluezi pentru a face lucrurile cat mai bine. Suntem singura companie de teatru independent cu papusi care a iesit atat de tare in fata. Publicul din Romania nu stia ca papusile pot fi si pentru oameni mari. A trebuit sa le aratam cumva. Avem zeci de aparitii TV la activ, totul pentru a arata publicului ce e cu arta asta si ca e ceva foarte frumos.

 

  • Petru, tu manevrezi o păpusă și esti vocea unui personaj? Care ?

Ca să ne iasă spectacolul în doar trei papusari, cu totii facem foarte multe lucruri pe scena. Eu sunt Regele, Vanitosul, Betivul, Geograful si Lampagiul. Ii interpretez pe toti ca actor. De asemenea, sunt unul dintre cei doi manuitori ai Aviatorului si ai Micului Print. Exista un moment in spectacol, in care manuiesc trandafirii din desert. Cristina este sarpele si unul dintre manuitorii Micului Print si ii imprumuta vocea acestuia, iar Oana Mihaela Cercel alearga de la o papusa la alta, manuind ba Aviatorul, ba Micul Print, ea este Vulpea, mânuieste Trandafirul, Lebada si, uneori, sarpele. Toate acestea nu sunt vizibile pe scena. Coordonarea noastra este foarte buna.

 

  • Ți-a plăcut Micul Prinț în copilărie?

Mă crezi că nu citisem cartea până să apară ideea acestei co-productii cu unteatru? Evident că știam lucruri despre carte, dar nu o citisem. Am descoperit-o acum, la maturitate, și mi-a plăcut la nebunie. Există un moment în spectacol în care am ochii in lacrimi de emotie, dar nu se vede pentru ca purtam material negru pe față.

  • Pot veni și adulți fără copii la spectacolul Micul Print al Lightwave Theatre Company?

Da, evident. Avem, la unele reprezentații, mai multi adulți în sala decât copii. Vin cupluri sau grupuri de prieteni fără copii. Am rămas atașați de publicul nostru țintă – oamenii mari – și nu îl abandonăm în cazul niciunei producții. Chiar și atunci când am vizat copiii, am vrut o poveste care să li se adreseze și adulților.

Când sunt următoarele reprezentații ?

6 oct, ora 11 , la Un TEATRU: Str. Sfintii Apostoli street no.44, Bucharest

27 oct, ora 11, la Un TEATRU: Str. Sfintii Apostoli street no.44, Bucharest

Bilete găsiți pe teatruvizual.ro. 

Așadar dragilor, CONCURS: Cine dorește să vadă piesa Micul Prinț într-o interpretare inedită, alături de copii, sau nu, trebuie să îmi lase un comentariu pe blog sau pe pagina de Facebook Alexisme.

Spune-mi cu cine vrei să vezi această piesă și pe 4 octombrie voi alege câțstigatorul unei invitatii duble la spectacolul din 6 octombrie.

Previous Article Reduceri de până la 80 % și noutăți la Baby Boom Show – ediția de toamnă
Next Article Ce faci când copilul tău înjură? Cum reacționezi ? Interviu cu psihologul Bogdana Elena Păcurari

About Author

Alexa Stănescu

Bună! Sunt Alexandra Stănescu și cred că măcar în treacăt m-ai auzit la Europa FM, în ultimii 11 ani. Dacă ți-a plăcut articolul, lasă-mi te rog un comentariu și dacă vrei să dai vestea mai departe cu un share. Multumesc

2 Comments

  1. Georgiana Reply
    septembrie 30, 2019 at 7:24 pm

    Eu vreau sa vad impreuna cu baietelul meu de 6 ani acest spectacol!Suna f tare!

    • Alexa Stănescu Reply
      octombrie 5, 2019 at 10:08 am

      Felicitari, Georgiana! AI castigat invitatia. Sper ca spectacolul sa va insenineze inimile

Leave a Reply

Anulează răspunsul

Abonează-te!

Înscrie-te aici cu adresa de e-mail ca să primești articolele noi::

My Social Media

Postări populare

  • Recenzie carte | Când amintirile noastre vor veni sa danseze, Virginie Grimaldi mai 8, 2023
  • Lista muzeelor din țară care participă la Noaptea Muzeelor, sâmbătă, 13 mai, și ce puteți descoperi mai 13, 2023
  • De ce amintirile legate de casele în care trăim în copilărie sunt atât de puternice, oare? mai 17, 2023
  • Idei pentru 1 Iunie, Ziua Copilului, în weekend prelungit mai 28, 2023

Instagram

alexa_stanescu

Am vrut să fim aventurieri să mergem să vedem p Am vrut să fim aventurieri să mergem să vedem părți dintr-o rachetă aici la noi în România, doar pentru că era cumva în drum spre bunici ( doar in același județ dar la 2 ore distantă🙈). 

Ei, vă imaginați cam cât am îndurat: când ajungeeem? Cât mai eeee? Eu nu vreau să văd nici o rachetăă, de câte ori mai opriiiiim?! Doamne nu ma supooooort, și alte scandări de gen. Micul Blond a tăcut nu comenta deloc. 

Bine, ne-au ajutat jocurile de la @ the funny brand, desi am luat Adevar si Provocare care e pentru 16 ani plus, am parcurs 3 sferturi din el și e foarte ok și amuzant și pentru +8 ani, mai schimbi una două intrebări și gata. ( secretul e să le citească adultul!) mersi, Alex Zamfir că ne-ai scutit de o juma de oră de “cât mai eeeee!?!?” ( promit o altă postare cu jocul maine să vedeți cât ne-am distrat. 

Cu greeeu și încă o oprire scurtă să mă văd cu o prietenă, am ajuns la cosmobaza Stroești undeeeee… nu era nici un eveniment, nici nu stiu unde s-ar fi ținut căci locul este într-o poeniță. Înteleg că au amânat eventul din cauza vremii. Ne-au zis niste localnici veniți și ei cu copiii la rachetă. Bine măcar că au lăsat expuse părti ale rachetei să nu simțim că am venit degeaba. Noi adulții oricum ne-am delectat și încărcat cu priveliștea din poenița aceea. Am pus poze mai jos. 

Singurul regret a fost că micului Blond i-a fost rău pe ultima parte a drumului din cauza serpentinelor ( și a unei ciocolate înfulecate pe neve). 

Apoi, Buni ne-a așteptat cu mese îmbelșugate ca-ntotdeauna, că tot ni se lungiseră urechile de foame. (In poza e doar painea și desertul. Adăugați alte 3 feluri de mâncare, vă rog)

Concluzia lui D: nu mai merg cu voi niciodată cu mașina! In avion nici atât. 

Eu vă zic: jos pălăria celor care merg des in vacanțe cu copiii. Eu mor încet. 

Și să mai fac planuri de vacanță? Cu elicopterul? Pe vas clar unul vomită🤣

#ziuacopilului
#vacantade1iunie
#1iunie
#copilarie
#viatacucopii
Poate fi frustrant și copleșitor pentru copii să aleagă cărți la târgul de carte. 
-Prea multe cărți, le vreau pe toateee, mama, îmi zice D. 
Am lăsat câteva sfaturi pentru voi, părinți, cum să îi îndrumați să aleagă. 
Cele mai importante lucruri: stabiliți un buget pe care vi-l permiteți, nu îl depăsiti, și luați-vă timp să savurați experiența de a sta printre standuri cu copiii. Enjoy, @bookfest.ro ! Pe story o să pun și cum a fost plimbarea noastră la Bookfest. Logic că la final s-au luat la întrecere, care are mai multe cărți🙈 

#cartipentrucopii 
#targdecarte 
#educatiaconteaza 
#educatiacopiilor 
#alegemcarti
“Îmi pare rău că nu am fost lângă copii câ “Îmi pare rău că nu am fost lângă copii când creșteau, îi vedeam doar dormind”. Este concluzia a două femei pe care le-am ascultat aseară la @fuckupnights_bucharest. 

Din fericire ambele și-au dat seama și au spus stop, chiar dacă erau mai mari copiii când s-a întâmplat asta. Timpul nu e pierdut. Acum recuperează împreună. 

Aveam nevoie de încă o confirmare că este cea mai bună alegere pe care am făcut-o. Să stau cât mai mult cu copiii, să lucrez de acasă mai mult, să nu îi duc la afterschool, chiar dacă e și greu de multe ori. 

Poveștile celor 4 femei care au împărtășit cu noi “fuckups”, au fost atât de reale, m-am regăsit în majoritatea, poate și pentru că au povestit despre presa anilor 2000 și am simțit mai bine legătura. 

Două lucruri le-am reținut, ambele de la Lucia Antal, Head of Research Development la Pro TV.

Un fuckup poate să nu fie fuckup din perspectiva altcuiva. Tu poți vedea un eșec, dar altcineva poate vedea un lucru pozitiv, sau viceversa. 

Și al doilea lucru: a întrebat-o cineva s-ar întoarce în timp ce și-ar spune sieși ca să nu facă greseli. Răspunsul mi s-a părut atât de autentic: 

“Dacă m-aș întoarce în timp, tot nu m-as asculta nici pe mine”. 

Așa este. Așa cum nici copiii noștri nu ne ascultă, oricât le-am spune să învețe din greșelile noastre. 

Am plecat de acolo atât de bine încărcată emoțional, mi-au plăcut speakerii, nu a fost un eveniment moralist deloc, iar publicul foarte tânăr și educat, cu întrebări bune și deloc superficial. 

Mai vin, @julia.nagy, cea mai tare moderatoare!🤘

Despre FuckUp Nights

F*ckup Nights Bucharest este deja un fenomen cunoscut in peisajul bucurestean si face parte din seria de evenimente care au loc la nivel global, in 215 de orase din 62 de tari din intreaga lume.
Evenimentul se concentreaza pe abordarea constructiva a esecurilor profesionale si are misiunea de a te invata cum sa gestionezi obstacolele din viata profesionala, pe care toti le avem...  te incurajeaza sa privesti situațiile dificile ca fiind oportunitati de invatare

#fuckupnights 
#invatadingreseli
#lifeisshort 
#momblogger
V-am mai scris pe aici că nu sunt adepta online-u V-am mai scris pe aici că nu sunt adepta online-ului pentru copii, cu siguranță nu a rețelelor sociale, dar youtube si google are our friends totuși, nu putem nega asta. 

În doze mici, copiii pot si trebuie să afle despre internet iar noi părinții trebuie să acceptăm multe, însă cu limitele ferme totuși. 

Pe 30 mai hai la o dezbatere pe subiectul: Generația “digital natives” & relația cu părinții, de la 18:30 – 21:30, la Nod Makerspace.

𝗜𝗻𝘁𝗿𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗲𝘀𝘁𝗲 𝗴𝗿𝗮𝘁𝘂𝗶𝘁𝗮! Link inscriere: https://moderndads.ro/modern-family-challenges/ 
𝗟𝗢𝗖𝗔𝗧𝗜𝗘: Nod Makerspace (Splaiul Unirii 160)

👉18:30: Inregistrare, networking & brand activation
👉18:45 – 19:30: 𝗖𝘂𝗺 𝘀𝗮̆ 𝗺𝗮̆ 𝗳𝗮𝗰 𝗮𝘂𝘇𝗶𝘁: 𝗰𝗮 𝗽𝗮̆𝗿𝗶𝗻𝘁𝗲 𝗱𝗲 𝗮𝗱𝗼𝗹𝗲𝘀𝗰𝗲𝗻𝘁/𝗰𝗮 𝗮𝗱𝗼𝗹𝗲𝘀𝗰𝗲𝗻𝘁? 𝗣𝗹𝘂𝘀 𝘀𝗳𝗮𝘁𝘂𝗿𝗶 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗴𝗲𝘀𝘁𝗶𝗼𝗻𝗮𝗿𝗲𝗮 𝘀𝗶𝘁𝘂𝗮𝘁̦𝗶𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗱𝗲 𝘃𝗶𝗼𝗹𝗲𝗻𝘁𝗮/𝗯𝘂𝗹𝗹𝘆𝗶𝗻𝗴, Diana Stănculeanu, psihoterapeut și expert național în sănătate mintală; 

👉19:30 – 19:45: Invitat special

👉19:45 - 20:15: 𝗣𝗿𝗼𝘃𝗼𝗰𝗮̆𝗿𝗶𝗹𝗲 𝗮𝗱𝗼𝗹𝗲𝘀𝗰𝗲𝗻𝘁̦𝗲𝗶 𝗶̂𝗻 𝗲𝗽𝗼𝗰𝗮 𝗱𝗶𝗴𝗶𝘁𝗮𝗹𝗮̆, Laura Ion, trainer acreditat specializat în domeniul siguranței online pentru copii și consilier în dezvoltare personală și vocațională, Data Privacy Officer acreditat. 

👉20:15 - 20.40: 𝗖𝗼𝗻𝘀𝗲𝗰𝗶𝗻𝘁̦𝗲𝗹𝗲 𝗮𝗰𝘁̦𝗶𝘂𝗻𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗼𝗻𝗹𝗶𝗻𝗲: 𝗰𝗲 𝘁𝗿𝗲𝗯𝘂𝗶𝗲 𝘀𝗮̆ 𝘀̦𝘁𝗶𝗲 𝗮𝗱𝗼𝗹𝗲𝘀𝗰𝗲𝗻𝘁̦𝗶𝗶? Mircea David, avocat în Baroul București, doctorand în drept execuțional penal, implicat în activitățile de educație juridică; 

👉20:40 – 21:00 Socializare & brand activation
21:00 – 21:25: 𝗙𝗔𝗠𝗜𝗟𝗬 𝗧𝗔𝗟𝗞𝗦 cu Alex Zamfir, Celmaibuntata.ro & The Funny Brand
👉21:30: Tombola & networking
Avem o dilemă în familie: Puzzle-urile se distru Avem o dilemă în familie: Puzzle-urile se distrug după ce le facem sau le înrămăm? 

Eu sunt adepta distrusului ca să le refacem mereu. 
Soțul le vrea pe pereti. Bine, el are puzzle-uri de peste 1000 de piese pe care le face împreună cu D. și a început deja să le lipească pe un perete din hol. Vezi foto. 

La voi cum e? 

Treaba e că am găsit niște puzzle-uri din lemn de la WoodMix Puzzles geniale pe care nu vreau să le înrămeze pentru că sunt mult prea misto si deosebite. Nici nu cred că se poate datorită formei lor. Piesele sunt geniale, fie are formă e diferită. 

Ne-au antrenat creierul aceste puzzle-uri pentru că te pune să gândești altfel atunci când cauți o piesă. 
Am reusit să dăm microbul și în vecini. D. a început primul puzzle din serie cu un prieten care nu a putut sta la noi până să termine puzzle-ul. Tare supărat a fost. I-am trimis poze cu update:)( 

Vă las in story un video cu două dintre puzzle-uri. Mai avem unul sigilat care este al micului Blond și la care tot atentează frati-su le motiv că:” până crește el, mama.. e păcat “ 🤣🙈
Când vedeți o mamă cu unghiile făcute, să fiți siguri că e o provocare și o realizare să și le facă. 

După ce am născut ani de zile nici nu visam să am 10 minute să le fac. Acum reușesc dar cu asistență și alte provocări cum ar fi să le șterg lor unghiile. 

Dar ce zic eu 10 minute. Să că explic: dimineață am zis că mă apuc. Mi-am luat trusa și ojele. Până au venit turcii peste mine cu doleante: Vreau și eu cafeluțăăă, eu cu cacao și cu spumă, eu fără dar cu miere, etc.. Am percutat, apoi m-am luat cu treabă prin casă. Am făcut de toate cu gândul la momentul magic final când îmi voi face unghiile. 
Mă întorc la masă, îmi dau seama că îmi tăiasem unghiile nu de la o mână, ci doar de la 3 degete și alea neconsecutive🙈🤷‍♀️
Ps: hastagul mamadebaieti chiar nu isi are rostul in această postare:)) 

Cine își face unghiile acasă mai rapid e eroina. 

#viatacucopii 
#lifewithkids 
#viatacucopii 
#mamadebaieti 
#momblogger 
#bloggermom
Când vecina mă sună si-mi spune: -Hai să-ți d Când vecina mă sună si-mi spune:
-Hai să-ți dau fasole și prăjitură pentru copii… 
Sar din pat în pijamale ( m-a lovit răceala de la D.) De altfel, am făcut schimb de prăjituri. Pe story vedeți și prăjitura mea. 
Așa e cu vecini mișto când stai la curte. 

#viațalațară 
#amintiridinbucatarie 
#weekendulincepe 
#weekendmood 
#bloggermom 
#viatacucopii
Nu mă pricep la pământ și munca pământului, Nu mă pricep la pământ și munca pământului, căci soțul se ocupă de plantat, eu cel mult de udat, dar recunosc că e ceva în neregulă cu natura. După o zi de ploaie în care nu puteam planta, a urmat doar o zi de soare care a uscat totul și pământul e format din bulgări mari greu de spart. 

Dar copiii au fost cei mai fericiți să ajute și să ude ce au plantat: roșii, cartofi, dovlecei, vinete, fasole și multe altele. 

Voi cum ați petrecut duminica? 

#viațalațară 
#fiiinfluencerulcopiluluitau 
#educatiadeacasă 
#momblogging
#viatacubaieti 
#viatacucopii
Mai multe... Follow on Instagram

Arhive

© Copyright 2014. Theme by BloomPixel.