• Acasă
    • Competiţie SuperBlog
  • Alexisme
    • De suflet
    • Viața la țară
    • Păreri
    • Intrebări de oracol
  • Părinți & copii
    • Ghid în sarcină
    • Activități cu copiii
    • Amintiri din bucătărie
  • Campanii
    • Români care inspiră
    • Campanie de informare pentru părinți
  • Ştiri
  • Concursuri
  • Recomand
  • Despre mine
  • Apariții în media
Facebook Twitter Google+
Alexisme
  • Home
  • De suflet
  • Podcast
    • Cu capul în nori
  • Interviuri
  • Campanii pentru părinți
  • Viața la țară
  • Părinți & copii
    • Ghid în sarcină
    • Amintiri din bucătărie
    • Activități cu copiii
  • Recomand
Home  >  Alexisme  >  Împreună mutăm munții și ridicăm un spital pentru că ei nu o fac
Alexisme

Împreună mutăm munții și ridicăm un spital pentru că ei nu o fac

Alexa Stănescu decembrie 18, 2017 Leave a Comment 275 Views

Am ajuns să ne dorim atât de puțin..doar respect, atât! Vrem respect când mergem în spitale, vrem o toaletă curată și un pat în care să nu colcăie microbii, într-un salon mizerabil pentru că a fost șters pe jos cu aceași mop folosit la baie cine știe de cât timp. Suntem tot mai nevoiți să avem singuri grijă de sănătatea noastră, de educație și tare mi-e, că o să ajungem să ne facem singuri și dreptate.

Mai grav este că acești inși care conduc țara și dau legi, după ce că nu ne ajută și nu construiesc spitale și nu au grijă de cele existente,  îți mai pun și bețe în roate. Tocmai ție, cetățeanului care mai ai tăria să o iei de la zero și să încerci să ajuți și să îți construiești singur un spital.. căci da, aici s-a ajuns în această țară!

Statul te împiedică să faci tu rost de finanțare, schimbând legea…iar asta e o crimă în ochii mei. S-au realizat sute chiar mii de proiecte prin redirecționarea a 20% din impozitul pe profit al companiilor. Era o facilitate extrem de utilă, care de la 1 ianuarie 2018, dispare pentru 80 % dintre firme. Legea sponsorizării prin care se făceau aceste donații e mai bine să funcționeze doar pe partea guvernanților de șpagă, nu ?

Probabil că știți de proiectul Asociației Dăruiește Viață: ridicarea primului spital de la zero din România, cu banii noștri, spital dedicat copiilor bolnavi de cancer. Aș fi zis că e un proiect ambițios acum 2 ani când a început strângerea de fonduri, dar uite că ne-a adus statul într-un asemenea hal, încât chiar neAM unit. Asociația a reușit din 2015 până acum să strângă jumătate din suma necesară de 8 milioane. Nu știu cu cât, dar am contribuit și eu câteva luni la proiect.

Cu un sms ce costă 2 euro la 8848 cu textul SPITAL (lunar, dacă dorești) poți ridica un spital! Sigur, nu doar cu acest sms, însă puterea comunității este fantastică și cred tot mai mult în ea.

Am văzut multe proiecte în ultima vreme, construite cu munca unor oameni fără să aibă un interes direct, ci doar un suflet foarte mare, am văzut că împreună putem să mutăm munții din loc și că nu mai e suficient doar să speri și să visezi.  Chiar se pot face minuni dacă acționăm împreună!

Pe 7 noiembrie au început lucrările pentru finalizarea spitalului de Oncologie Pediatrică pentru că au fost obținute toate avizele necesare. Spitalul va fi construit în curtea spitalului Marie Curie din Capitală.

Un spital altfel, un loc de joacă  

Când intri într-un spital de stat te izbește mirosul puternic de mucegai și spirt, de boală și de vechi. Un spital pentru copiii atât de încercați de viață, bolnavi de cancer are nevoie de multă speranță, așa că arhitecta proiectului, Raluca Șoaită, spune că a gândit altfel acest spital: „Ne-am propus să schimbăm conceptul spitalelor prin acest proiect. Când copiii intră în spital vor intra de fapt într-un spațiu al jocului,

vom avea săli tematice, o terasă în aer liber, o bibliotecă, o sală de sport, unde copiii vor putea să aibă diverse activități, să nu se plictisească. Tema conceptului este „Copacul vieții” – în interior, copiii vor avea diferite lumi. Buncărul de radioterapie va fi o lume a apelor subterane, sau vizuina unui arici.

Vom lansa și o aplicație, astfel încât copiii să poată avea contact și cu lumea exterioară atunci când sunt înspital. Ce ne dorim este ca în momentul când vin la spital, și copiii și părinții să nu aibă această teamă pecare o resimt acum.”

Clădirea va avea 8.000 mp: subsol, parter și trei etaje pentru Oncologie și Radioterapie, care vor fi complet utilate și mobilate, conform celor mai moderne standarde.

Vor fi 52 de paturi în Secția de Oncologie pentru internare continuă, 10 paturi pentru secția de Chirurgie Oncologică, 25 paturi în Departamentul Ambulator, 10 Camere Sterile, 1 compartiment pentru Radioterapie, săli pentru activități educaționale și recreere, bibliotecă și cinema, iar părinții vor avea paturi lângă paturile copiilor, pentru a putea sta cu ei în spital, în condiții civilizate. Aici puteți vizita virtual spitalul.

Wow, cinema! Gândiți-vă cum e să fii prizonier în spital luni de zile, să îți fie rău de la chimioterapie, să nu poți mânca, citi, uita la un film, să nu te poți juca pentru că nu îți permite corpul. De aceea, copii aceștia au nevoie de orice gură de aer care să îi ajute să lupte!

Cum putem ajuta ?

Noi, ca persoane fizice putem dona lunar cate sms-uri dorim. Un sms la 8844 cu textul SPITAL costă 2 euro. Dacă toți posesorii de telefoane din România ar face acest gest și ar trimite un sms    s-ar strânge banii într-o lună: ba chiar mult peste. Se estimează că jumătate din populație are un smartphone, așa că am ajunge la aproape 20 de milioane de euro.

Vedeți cât de simplu e?

Ca firme puteți redirecționa acei 20 % din impozitul pe profit datorat statului, doar până la 31 decembrie 2017, pentru că așa vrea statul.  Găsiți aici formularul.

Așa că vă rog, grăbiți-vă, cât încă se mai poate. Dacă nu aveți companie , convingeți pe cineva care are! Să le arătăm guvernanților că nu avem nevoie de ei și că putem singuri să avem grijă de noi, dacă ei nu o fac.

Previous Article Brad de Crăciun natural sau de plastic?
Next Article Gata vacanța – pentru părinți. Cu copilul ce facem?

About Author

Alexa Stănescu

Bună! Sunt Alexandra Stănescu și cred că măcar în treacăt m-ai auzit la Europa FM, în ultimii 11 ani. Dacă ți-a plăcut articolul, lasă-mi te rog un comentariu și dacă vrei să dai vestea mai departe cu un share. Multumesc

Related Posts

  • Când devenim părinți, timpul se dilată

    martie 30, 2021
  • Cum a fost întoarcerea la muncă – după alți 2 ani de stat acasă. Copiii m-au luat de nouă!

    martie 9, 2021
  • Cât de grea este întoarcerea la muncă pentru mame, dar și pentru copii

    ianuarie 20, 2021

Leave a Reply

Anulează răspunsul

Abonează-te!

Înscrie-te aici cu adresa de e-mail ca să primești articolele noi::

My Social Media

Postări populare

  • gradinita, cresa, joaca
    Ministerul de finanțe propune ca părinții să nu mai primească suma de 1500 de lei pentru grădiniță martie 22, 2021
  • Ce învață copiii la școala TV de dictie este esențial pentru era în care trăim martie 14, 2021
  • Siguranță copii: un site de unde aflăm cum acordăm primul ajutor copiilor, în mai multe situații martie 17, 2021
  • Stimulent de reinserție de 1500 de lei, pentru părinții care aleg să revină mai repede la muncă aprilie 7, 2021

Instagram

alexa_stanescu

De câteva zile, seara ieșim pe strada noastră l De câteva zile, seara ieșim pe strada noastră la plimbare, cu saci de gunoi după noi, ca să strângem pet-uri, hârtii, ambalaje și te miri ce chestii aruncate in natură. Initial am luat doar un sac. 
Pf, am fost naivi. Până la jumătatea străzii era plin. 

De atunci zilnic, plusăm cu câte un sac. 

Chiar din prima zi, micul Blond ( încă nu are 2 ani) a înțeles ce lucruri nu au ce căuta in natură. 

Nu îl laud pe el, sunt convinsă că orice copil e in stare să facă distincția. Secretul e puterea exemplului. Și nu al prelegerii. Degeaba le povestim și explicăm si zicem NU aruncăm pe jos. Dacă ei ne văd preocupați de ceea ce ne inconjoară, vor fi și ei la rândul lor. Și poate vor da chiar mai departe exemplul, altor colegi. Sigur, totul e ca acei colegi să aibă părinți receptivi. 
O sa incerc sa strang si cativa vecini dacã vor, insa am decis ca mai bine facem@noi cate putin. Poate ne vãd si altii. 🤷‍♀️
.
.
.
🍀☘️🌲🪴🌱🌱🌳

#viațalațară 
#faraplastice 
#curatamnatura🍀☘️🌱🌿
#reciclare 
#innatura🌺
În drum spre casă, în doar 40 de minute, am tre În drum spre casă, în doar 40 de minute, am trecut prin 3 anotimpuri: era vară când am plecat din Bucuresti, pe DN am prins un nor negru de ploaie și cand am ajuns acasă era lapoviță! 
Mă tem tot mai mult de schimbările astea de vreme. 

#climatechangeisreal #climatechangeawareness 
#dela30degradelazerozerograde 
#cloudsinthesky☁️🌎☁️☁️ 
#vremeschimbatoare
E weekend și abia aștept să gătesc. Mi-e dor s E weekend și abia aștept să gătesc. Mi-e dor să stau prin bucătărie. De când m-am întors la radio tot încerc să fac supe si mâncare care să țină 2-3 zile. Nu reușesc, zau! Asta si pentru că mereu vreau să încerc lucruri noi.

Dacă și tu gătești ascultând podcasturi, ca mine, îți recomand acest episod #cucapulinnori☁️☁️⛅️ despre mâncare și cum și cât gătim in ziua de azi. 
Invitată a fost @Adriana Sohodoleanu, lector la Fundatia Calea Victoriei.
Mă găsesti pe: 
🎧Spotify 

🎧Anchor FM 

🎧Apple Podcast

🎧soundcloud
.
.
.
#amintiridinbucatarie 
#weekendcookingfun 
#despremancare 
#foodlover😍 
#podcaster 
#backtowork
Nu știe decât cele 4 cuvinte de bază: mama, tat Nu știe decât cele 4 cuvinte de bază: mama, tata, apa, papa. Fie 5, caca included. Totusi, comunică incredibil de bine. Uneori, când se trezește dimineața și eu am plecat deja la radio, mă caută. Mă strigă și mă caută in toată casa. 

Mor după el și după modul fabulos in care suntem construiti să evoluăm, de la limbajul semnelor, la vorbe. 😍

.
.
.
#mombloger #primelecuvinte #limbajulcopiilor #cutefactor #cutekids #mamadebaieti #momlife #backworkout #motherhood⭐️ #părințeală #homeiswheretheheartis
⭐️⭐️Pură întâmplare. Agenda mea dragă ⭐️⭐️Pură întâmplare. Agenda mea dragă de la @librartis.official  a căzut în mâinile micului Blond care a descoperit mâzgălitul. 

Citiți mesajul și trageți singuri concluziile. Eu m-am topit și mi-am confirmat că nimic nu e întâmplător. 

🌟🌟🌟
.
.
.
#mombloger #momlife #viatacolorata #kidsdrawing #coloroflife #nimicnueintamplator #magiciscolor #motherofboys
Azi am decis: stau numai în curte, fac totul în Azi am decis: stau numai în curte, fac totul în curte. De la planul de grădina de legume ( thanks, @elenasantos_home ), până la gătit. Gratar să fie, zic!

Am scos mai întâi cartea ( redusă și azi la @libfest ), culc micul Blond și apoi, în curte să ne facem traiul azi! 🌼🌸🌺🌟☀️🌤 
Aș fi plantat flori dar le distrug câinii si oricum sunt cam anti talent:) 

☀️🌼Tu cum profiți de ziua de primăvară? 🌼🌼
.
.
.
#vineprimavara🌺🌷🌺 
#soarepecer🌞 
#springishere
#relaxdamnit 
#readingtime 
#viatalatara 
#incurte 
#floricelepecampii🌸🌺🌼 
#zentime🙏 
#weekendblessings 
#staredebine❤️ 
#staredelectură
Pandemia ne-a răpit bucuria târgurilor de cărț Pandemia ne-a răpit bucuria târgurilor de cărți anul trecut. 

Aveam un ritual: luam programul și încercuiam lansările care îmi făceau cu ochiul. Vezi pozele urmatoare. 

Vă mărturisesc că de multe ore foloseam jobul ca scuză să merg la târg și să fac reportaje dar plecam cu plasa plină de cărti cumpărate. 

Cel mai mult îmi plăcea să urmăresc oamenii și să vorbesc cu ei despre preferințele lor in materie de cărți. 

⭐️Tare m-am bucurat că după un an, LibFest aduce puțin din farmecul târgurilor fizice de cărți: program cu lansări online. Ba chiar mi se pare un plus faptul că prin online putem vedea interviuri cu autori străini, cum e cel cu autoarea cărții: Fiica Reichului. Să il căutati neapărat pe site-ul Libris.ro

‼️Sunt reduceri mari la cărți pe care mi le doream, așa că vă recomand să căutați si voi printre: 

📚peste 1 milion de cărți cu reduceri între 15% și 80%‼️

✍️📚3000 cărți cu autograf

Eu nu știu cu ce să încep. Voi ce carte ați citi prima din prima poză? Nepovestitele iubiri mă tentează foarte mult❤️

🙏Mă simt onorată să fiu ambasadoare a târgului #Libfest. 

.
.
.
#târgdecarteonline #libfest #cititul #cartipenoptiera #placereacititului #lovebooks📚 #metime📚☕️ #relaxtime #relaxdammit #fiicareichului #nepovestiteleiubiri 
#citituleplacere #readingisfun #readingiscool
A fost liniște 15 spre 20 de minute. Eu am lucrat A fost liniște 15 spre 20 de minute. Eu am lucrat la laptop și ei s-au jucat, mai exact au construit împreună, fără țipete, fără “da-mi aia, e rândul meu, mamiiii” si alte varianțiuni pe temă. Jur că nu știu ce am făcut să merit asta🙏

E prima oară când trăiesc așa ceva și mă tem că nu se va mai repeta prea curând, așa că vreau să strig in gura mare a Fb-uui că se POATEE, mamelor! 
Nu am vreun merit. Uneori se aliniază planetele😍și sunt recunoscatoare pt clipele astea!

#mamadebaieti  #mamadedoi #blogermom #joacadefrati #brothersplaying #legilemamelor #lifewithkids
Mai multe... Follow on Instagram

Arhive

© Copyright 2014. Theme by BloomPixel.
Acest website folosește cookies: Aflați mai multe.