Mă tot gândesc cum să păstrez toate clipele de fericire pe care le trăiesc.
Pe măsură ce copilul meu tot crește, îmi spun că trebuie să țin minte care a fost primul lui cuvânt, primul mama, primul te iubesc, primul esti frumoasa, mami, primul de ce, primul râs în hohote. Și nu sunt tocmai persoana cu cea mai bună ținere de mite… Acum, slavă Domnului că s-au inventat video-urile pe telefon, sau pozele. Problema este că având acces mereu la camera video de la telefon, tind să exagerez și să filmez orice, și îmi dau seama că am numai poze și filme cu copilul în telefon și parcă sunt prea multe și valoarea nu mai e atît de mare, nefiind o raritate.
Pe lângă desenele copilului, pe care le voi păstra cu sfințenie atunci când le va face, am descoperit ceva care m-a cucerit. O idee pe cât de simplă pe atât de frumoasă. Mai ales pentru că a fost creată de o mamă, cum altfel?
Samira crede că cei mici nu spun doar lucruri trăsnite, ci si istețe. Mici filosofi, îi numește ea. Lucrează în design editorial de câțiva ani buni și a pus bazele studioului Zvâc.
Avea de mult în plan să facă ceva care să o satisfacă emoțional, dar nu avea exact ideea conturată în cap, deși locul în care lucra îi era foarte drag.
A terminat Jurnalismul dar nu a lucrat niciodată într-o redacție de știri, s-a îndreptat către design în print pentru că asta i-a plăcut și i-a aprins cumva scânteia. Ne-am văzut la studioul ei, într-o zi cu multă zăpadă și gheață, dar și cu un soare timid. Am băut o cafea și am testat amândouă pentru prima oară în viața noastră ciocolată neagră hardcore…a fost mult prea neagră pentru amândouă, am fost ușor dezamăgite de 99% cacao:) Dar copilul a fost foarte fericit cu covrigii pe care i-a dat Samira:)
De ce Flecuștețe Istețe?
De mult am cochetat cu numele acesta: Flecuștețe istețe, însă pentru un alt proiect. După ce am devenit mamă, am început să caut materiale despre copii, despre cum să mă joc cu copilul meu, să îl învăț altfel și nu am găsit ceva care să imi placă, să fie bine structurat, să îmi fie mai mare dragul să le răsfoiesc. Și m-am gândit să fac o serie de material educative, așa cum le vedeam eu, pentru copii mai mici, până în 3 ani, pentru că asta mă interesa atunci.
Așa mi-a venit ideea: Flecuștețe Istețe. Am testat-o cu mai multă lume, dar nu am primit un feedback foarte bun mereu. Mulți au spus că e greu de pronunțat. Totuși, am decis să îmi ascult instinctul, așa cum fac și în viața de părinte, si am păstrat numele.
Ideea Flecuștețelor era de mult în mintea mea, în Univers să zicem, dar nu luase contur:)
M-am trezit într-o dimineață și uitându-mă la peretele din față în care erau 3 poze timide cu noi, mi-a venit ideea: să umplu casa cu amintiri vizuale, și nu doar poze, ci și cu lucruri pe care le spune Tea, fiica noastră, pentru că le pierzi, dacă nu le notezi. Cred că maximum un an le ții minte, apoi fără să vrei, le uiți, și e păcat. Copii sunt așa, niște mici filosofi când sunt mici. E foarte fain să te întorci în copilăria lor.
Prima astfel de frază pe care a zis-o Tea a fost : “Sunt o suricată, spune-mi Suri” și mi-am zis: „Gata, trebuie să mi-o înrămez și să îmi zâmbească de pe perete”.
Așa mi-am dat seama că poate ar trebui să fac un proiect din ideea asta, poate sunt și alți părinți care vor să nu uite micile filosofii pe care le spun copii lor. Practic, am vrut să combin pasiunea mea pentru design-ul editorial și cel de print, cu un job, și să aduc un pic de culoare.
Am început să vorbesc cu mame, bloggeri, să le povestesc de idee și să le propun să participe la proiect. Mi-au dat câteva fraze spuse de copii lor, și am făcut printurile, le-am înrămat, și am făcut și o mica ședință foto cu fiica mea și cu materialele pe care le aveam. M-au ajutat soțul meu și fiica mea, împreună am aranjat totul și mi-a dat un sentiment foarte bun, că fac de placere ceva în care implic și familia.
Totul a mers foarte repede, într-o lună eram gata și cu pagina de Facebook și cu site-ul.
Un părinte care vrea să tipărească ceva spus de copilul său, se consultă cu tine, îl ajuți să aleagă un model de ramă, de scris, culori?
Da, de obicei părinții sunt deja hotărâți: îmi dau textul și ne consultăm apoi cum ar trebui să arate. Există câteva modele de printuri, la care doar personalizez textul. În general sunt rame mici, dar acum lucrez și la citate încadrate în rame mai mari. Țin foarte mult la calitatea printului, să reziste și să arate și bine.
Ce alte materiale mai faci ?
Fac și calendare de birou cu citate inspiraționale, mesaje pozitive. Vreau să mă axez pe asta, poate vom face și agende pe viitor. Acum avem câteva carnetele pe care să îți notezi gîndurile, liste de cumpărături, și urmează câteva surprize în martie acum. Vreau să mă dezvolt pe partea de papetărie pentru că mi se pare important să ne cream un loc de muncă la birou, pe placul nostru, cu o atmosferă pozitivă.
PRETURI:
- 50 lei PRINTUL fără ramă
- 75 lei PRINTUL înrămat
Aici le găsiți pe toate, pe site-ul Samirei.
Dar să vă mai spun ce lucruri frumoase mai face și care mi-au plăcut foarte mult: niște broșe cu mesaje minunate. Preferatul meu este :”Acasa e unde e mama!” (sigur, mesaj valabil pana mai sta acasă copilul:)
Listele de cumpărături personalizare sunt o idee inedita si cred că astfel, nu mai uităm lista acasa, și ne vom uita cu mai mare dragul la ea.
Puteți cumpăra și pentru prieteni dragi calendarele cu mesaje inspiraționale, nu doar pentru părinți lucrează ea.
Am și un CONCURS (știu voi discrimina, pentru că doar părinții sau cei care au copii prin preajmă vor participa ): Samira vă face cadou un Print cu un citat al copilului.
Tot ce trebuie să faceți este să îmi scrieți aici la comentarii, sau pe pagina de FB, un citat simpatic al copilului vostru. Nici eu nici Samira nu vom putea fi obiective în alegerea citatului câștigător, așa că vom trage la sorți prin Random Picker. Abia aștept să citesc filosofiile copiilor!!!!
În încheiere, pentru că D. al meu încă nu a spus ceva isteț, am să vă spun un alt flesușteț isteț, al fiicei colegei mele, Elena: Umbra mea e roz!
Nu-i așa că îți luminează ziua?
Leave a Reply