Dacă ajungeți în județul Gorj cu familia nu îl judecați cum am făcut eu. Nu credeam că avem multe locuri de vizitat dar priveliștea a fost superbă iar cazarea și locurile de explorat pentru copii au fost chiar interesante și pentru ei.
Căsuța Răsturnată
Adresă: Localitatea Poienari, Sat Bumbești-Pițic, județul Gorj
Preț: Biletul de intrare costă 15 lei pentru copii între 3 și 10 ani și 20 de lei pentru adulți.
Programul de vizitare este este de la 9.00 la 18.30.
Căsuța Răsturnată a fost deschisă în anul 2019, iar de anul acesta sunt 9 căsuțe, fiecare cu un stil aparte: căsuța fitness, căsuța tradițională și altele.
Ce mi-a plăcut: Este curat, casele bine întreținute. Au și loc de joacă în curte, pe lângă magazinul de suveniruri dar nu am stat acolo.
Ce nu mi-a plăcut: Drumul în fața Căsuțelor, neamenajat plin de praf, mai ales când trec mașini. Puține locuri de parcare.
Alex Ducu, antreprenor în turism, a spus pentru Adevărul.ro că a muncit în Anglia ca să strângă bani pentru investiție: „Am vrut să facem un mic sat răsturnat. Ideea nu se regăsește în nicio țară din lume. După ce am construit căsuța răsturnat, au apărut multe păreri în mediul online că mai sunt construcții de acest fel în alte țări din lume. Asta m-a ambiționat și am început să lucrez la aceste căsuțe, dar nu am spus la nimeni. Am pus și o plasă ca să nu se vadă ce lucrăm, ca să nu ne fure altcineva ideea și să fim primii“.
Castelul Vrăjitoarelor
Preț: 20 de lei adult, 15 lei/ copil
Chiar peste drum de Căsuțe este Castelul Vrăjitoarelor, amenajat tot de aceeași persoană care a construit și căsuțele.
Castelul a fost deschis anul trecut. La intrare este un mare ceaun în care te poți poza, și o carte imensă în care practic scrii tu povestea. Castelul e plin de vrăjitoare, iar camerele sunt tematice: camera licorilor magice de exemplu. Este o plimbare plăcute printr-un castel nou cu multe lucruri scary. Puteți aloca o oră, o oră și ceva dacă stați și afară în curte unde este un loc de joacă mai aparte, cu jocuri despre știință.
Pentru copii chiar a fost o experiență plăcută, parcă mi-ar fi plăcut mai multă interactivitate.
Ce mi-a plăcut: Faptul că afară aveau accesorii de vrăjitoare: mături, pălării și pelerine pentru toate vârstele pe care le împrumutai gratis cât vizitezi castelul pentru efect și poze.
Ce nu mi-a plăcut: M-a speriat o vrăjitoare din castel.. am crezut că fac infarct, am și țipat. S-au speriat copiii. Puteam să jur că e doar o statuie .. Nu era. Aceasta este vrajitoarea din poza de mai jos.
Tot în zonă sunt Transalpina si Peștera Muierii. Nu am ajuns pe Transalpina pentru că nu cred că cei mici ar fi apreciat drumul, dar am ales peștera, mai ales pentru că era caniculă.
Peștera Muierii
Adresă: Baia de Fier
Preț: 10 lei/elev, copiii sub 6-7 ani nu plătesc intrare, 20 de lei / adult
Pe canicula care se simte tot mai des și pentru o perioadă extinsă în ultimii ani, răcoarea peșterilor sunt o adevărată comoară. Copiii s-au distrat că au mers pe alocuri în pasul piticului, atât de jos era plafonul. Mie mi-a fost mai greu pentru că aveam dureri de spate. Am povestit aici aventura de la cort. De reținut, la ieșirea din peșteră sunt multe scări de coborât și cam 1 km de mers în total până la locul unde lași mașina. Să nu vă sperie distanța pentru că drumul și trotuarul sunt bine amenajate, mergeți în siguranță pe jos iar priveliștea îți ia ochii, nici nu știi când ajungi.
Ce mi-a plăcut: Ghidul a fost interesant, ne-a povestit istoria peșterii, a numelui, a distrus niște mituri (nu dau detalii ca să nu stric surprize).
Ce nu mi-a plăcut: Nu poți plăti cu cardul. Nu e prima oară când la o peșteră nu pot plăti decât cash. Și asta chiar mă deranjează pentru că este amendă considerabilă pentru orice agent economic care nu are POS, dar tocmai instituțiile statului nu respectă legea. Am făcut o sesizare la primărie, aștept cu nerăbdare răspunsul.
Cazarea, la 2 străzi de Căsuțele Răsturnate
Cel mai frumos loc unde am stat în ultimii ani. După o experiență traumatizantă de acum 2 ani în Bulgaria am decis să fiu foarte strictă cu cazările pe booking, așa că am găsit Conacul lui Patrick, în județul Gorj. A costat 500 de lei pe noapte, casuța pentru 4 persoane.
Un loc superb, care are căsuțe, un mic lac, rățuște, loc de joacă pentru copii și e ascuns și cochet. Gazdele, niște oameni muncitori care fac totul singuri cu doar 2 -3 angajați.
Micul dejun se ia într-un mini foișor închis, decorat de asemenea cu mult bun gust. Mâncarea a fost exact ce trebuia: ne aducea porție pentru fiecare: câte două felii de mezel, brânză, cașcaval, unt, gem, ouă omletă sau cum le voiam, roții și castraveți. Perfect pentru un mic dejun. Copiii puteau să pluseze și cu lapte cu cereale, iar părinții cu cafea bună, firește.
Cafeaua am băut-o printre nuferi si rățuște.
Prânzul l-am comandat. Sunt restaurante care aduc la cazare mâncarea pe care o comanzi tu online. Într-o altă zi am gătit eu niște spaghete pentru că aveam și plită electrică. Dar nu toate camerele au.
Chiar m-a surprins județul Gorj, plimbându-ne printre sate priveliștea a fost superbă, printre munți. Iar drumul pe Defileul Jiului la fel de frumos a fost. Pe drum am găsit și câteva atracții dar nu ne-am oprit. Data viitoare sigur revenim in zonă.
Ce alte locuri frumoase pentru vizitat cu copiii ați găsit în Gorj?
Leave a Reply