• Home
  • De suflet
  • Podcast
    • Cu capul în nori
  • Interviuri
  • Campanii pentru părinți
  • Viața la țară
  • Părinți & copii
    • Ghid în sarcină
    • Amintiri din bucătărie
    • Activități cu copiii
  • Recomand
Facebook Twitter Google+
Alexisme
  • Home
  • De suflet
  • Podcast
    • Cu capul în nori
  • Interviuri
  • Campanii pentru părinți
  • Viața la țară
  • Părinți & copii
    • Ghid în sarcină
    • Amintiri din bucătărie
    • Activități cu copiii
  • Recomand
Home  >  Părinți & copii  >  Educația Modernă și Performanță. Tu ce-ți dorești de la profesorul copilului tău?
Părinți & copii

Educația Modernă și Performanță. Tu ce-ți dorești de la profesorul copilului tău?

Alexa Stănescu martie 29, 2018 educativa moderna si performanta 5 Comments 1400 Views

D. e abia în primul an de grădiniță privată. Nu am ținut morțiș să nu îl duc la stat, însă din motive logistice, singura grădiniță de stat din apropiere nu avea program prelungit.

Dar simt totuși că în privința școlii mă tem de sistemul românesc de învățământ uitat în timp. Dar ce fac peste 3 ani când va trebui să îl azvârl în acea lume? Vreau să fim cu toții pregătiți de acel moment: și noi ca părinți, și el ca elev.

Vreau să aibă profesori care nu țipă la el, care să îl provoace intelectual și nu să îl pună să învețe pe de rost niște comentarii dintr-o culegere gândită de altcineva. Asta, după mine, dă naștere la fenomentul de a copia: obligă un copil să învețe, însă nu pentru că îi place.

Sigur, nici mie nu mi-au plăcut multe materii, dar ce mult mi-ar fi plăcut să am un profesor care să îmi explice chimia altfel, să mă facă să o înțeleg mai mult decât pe hârtie sub amenințarea unei corigențe. Cine știe, poate inventam parfumuri acum și nu vă scriam vouă:)

Am înțeles că am evoluat. Asta înseamnă că și noi părinții, indiferent de cât de obosiți suntem când ajungem acasă, trebuie să ne ocupăm de educația copiilor noștri. Să nu lăsăm în cârca școlii totul și apoi să ne plângem. Să renunțăm la banalele: Ce ai făcut azi? Cum a fost la școală ? Te-a ascultat la română?  Ai știut? Sunt  întrebări care cer clar răspunsuri monosilabice servite. Am crescut cu aceste întrebări și mi-e teamă să nu le repet și eu ca părinte, doar pentru că asa mi s-a întipărit în minte.

   Mă ia panica atunci când mă gândesc cât de copleșit va fi copilul meu de teme, de profesori care poate vor favoriza alți colegi de-ai săi de clasă doar pentru că eu nu o să fiu de acord cu multe lucruri din ședințele de părinți. Trocurile clasice. Pe mine altceva mă interesează: Vreau să fiu pregătită, să știu cum să îl ajut la teme, fără să i le fac eu, adică să știu să îl provoc intelectual.

A fi profesor mi se pare un lucru extraordinar de greu: ai nevoie de multă răbdare în primul rând, dar și de pasiune. Pasiune pe care o poți pierde foarte ușor într-un sistem de educație blocat în timp, care nu te lasă să evoluezi, nici pe tine ca profesor, nici în elev.

 

Din fericire mai există oameni, profesori buni și la stat care investesc în ei și în educația celor pe care îi formează.

Câțiva dintre acești formatori, care au ales să vadă și să scoată tot ce e mai bun din copiii noștri, s-au reunit la o super conferință pe care v-o recomand și la care abia aștept să merg și să vă spun ce am aflat:

Educația modernă și performanță. Despre învățare, scoală și implicare. 

Cei chemați să vorbească și să ne învețe cum să învățăm alături de copiii noștri sunt oameni care au găsit căi de comunicare eficiente cu copiii noștri, și care ne pot învăța și pe noi cum să o facem. Să-i luăm pe rând, pe scurt:

  • Florian Colceag, cred că nu mai are nevoie de nici o prezentare: Antrenorul de genii, cred că spune tot. El zice așa: Școala trebuie să formeze personalități, nu șabloane.

 

  • Claudia Chiru este profesor, fondatoarea Saga Kid, care predă la stat prin tehnici aparte si simple: prin experimente.

 

  • Oana Moraru este profesor și consilier educaţional, fondatoarea şcolii Helikon şi a platformei Vocea Părinţilor.  Ea va explica despre ce înseamnă competitivitatea între elevi, cum ar trebui gândită aceasta încât să fie stimulatoare. Despre Oana am scris și aici.

 

  • Mariana Uliță – Director Montessori Institute of Bucharest, care va vorbi despre necesitatea implicării părinților.

 

  • Violeta Dascălu – Director Școala Gimnazială Ferdinand I din București și profesor de geografie care ne va explica de ce și mai ales cum școala de stat poate fi o bucurie și pentru părinți și copii.
  • Cu Șerban Iosifescu, Directorul Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar, se va discuta ce înseamnă performanța pentru profesori și cât de importantă este aceasta.

Partea cea mai bună este că puteți participa la conferință și de acasă, din pijamale, cu copilul mic în brațe, sau în confortul casei, pentru că se poate urmări și online.

  Când ? 21 aprilie, ora 9.00 

  Unde? Hotel Sheraton, București, Calea Dorobanților 

  Cât costă? BILETELE COSTĂ:  100 de lei pentru participarea în sală, și 70 de lei pentru vizionare online. 

    Detalii găsiți aici. 

    Organizator este: Parenting Academy.

     Tu ce vrei de la sistemul de învățământ românesc? Ce vrei să învețe la școală copilul tău și mai ales cum? Tu ce-ți dorești de la profesorul copilului tău? Ești pregătit să faci față problemelor din sistem? Eu

    Poți să-mi răspunzi la aceste întrebări pe scurt. Mi-ar plăcea să știu că nu sunt singura care își pune aceste întrebări 🙂


 

Previous Article Cum să coși … o inimă pentru Inima Copiilor!
Next Article Aduce Iepurașul cadouri? Wishlist-ul meu de recomandări de la Târgul Cărtureștilor

About Author

Alexa Stănescu

Bună! Sunt Alexandra Stănescu și cred că măcar în treacăt m-ai auzit la Europa FM, în ultimii 11 ani. Dacă ți-a plăcut articolul, lasă-mi te rog un comentariu și dacă vrei să dai vestea mai departe cu un share. Multumesc

5 Comments

  1. Irina Reply
    martie 31, 2018 at 11:00 am

    Și uite-așa îi educăm tot pe cei cu bani, care sunt oricum interesați!
    Dacă chiar ai vrea să educi, pui online gratis. Poate convingi și prostimea să se uite, că ăia ne mănâncă sufletul! Sau na, 1 leu, trimis prin sms, să-ți dea codul să te uiți, ca să nu zici că, dacă e moka, e prost, conform „regulilor” românești.
    Doar ce voiam să dau share pe grupul clasei de părinți, să se uite, dar ăștia n-au dat 10 lei toți pentru școala altfel… dar 70!
    So, păcat… mare păcat!

    • Alexa Stănescu Reply
      aprilie 1, 2018 at 4:54 am

      Bună Irina. Iți multumesc frumos pentru comentariu.

      Eu sunt de părere că orice muncă depusă trebuie plătită. Ai dreptate, și mie mi-ar plăcea sa ne adresam direct acelor parinti care nu au posibilitati, dar s-ar putea ca ei să nu fie deschisi. Asa cum ziceai si tu, sunt parinti care nu dau bani nici pe scoala altfel, desi au bani.

      Nu vorbim de oameni săraci care nu cauta informatiile aici din pacate, sau oriunde altundeva pe net, ci la obiceiurile auzite din mama in fiica. Daca as sti cazuri de astfel de părinti interesati si care nu-si permit, i-aș plăti eu, as face cumva sa le facilitez accesul. Pe acei părinti insa trebuie mai intai sa ii convingi sa isi duca la scoala copiii.

      Suma de 70 de lei sau chiar 100 nu mi se pare deloc enormă pentru 6 oameni care au ceva de zis. Sunt informații valoroase pe care tu, ca părinte, le vei putea folosi de-a lungul mulor ani. In spatele orelor de discurs de la conferinta stau alte ore de muncă pentru acei profesori. ..și nici nu știi dacă sunt sau nu plătiți pentru asta. Un eveniment in general are nevoie de bani ca sa se sustina si nu mereu sunt platiti si speakerii.

  2. Irina Reply
    aprilie 1, 2018 at 5:49 am

    Te contrazic. Suma este ENORMĂ când vrei să educi needucați, oameni care nu dau 10 lei pe o carte tot anul! Cu de-a sila și tot se uitau dacă vorbeam și cu doamna să le „recomande”.
    Idioți care cer teme, să aibă copilul ce face, să nu se plictisească acasă! Care înțeleg prin „educație” română și matematică, nu cum să treci pe hol pe lângă un alt copil fără să-l deranjezi cu un gest sau o vorbă.
    Și când ai 10% interesați, 10% pentru care nu mai e nimic de făcut, și 80% care se zbat în mocirlă, atunci avem o problemă.
    Da, orice muncă trebuie plătită. Însă când vrei să schimbi ceva, începi ca apostolii. Nu începi să te vinzi.

    • Alexa Stănescu Reply
      aprilie 1, 2018 at 9:04 pm

      Repet, pe cei needucati nu cred că îi convingi nici gratis, tocmai pentru că nu inteleg importanta educatiei. Nu spun că nu ar te trebui sa ne adresam lor, dimpotrivă, insa sub alta forma. Trebuie sa inteleaga lucrul elementar: cum ar fi de ce e important sa mearga la scoala copiii lor, ca sa le ofere o viata buna.
      Pana la urma noi nu stim daca acesti profesori nu au mers prin scoli, la sate si nu am povestit ceea ce vor spune si pe 21 aprilie contra cost. Nu poti condamna un eveniment pentru ca oamenii sunt cunoscuti.
      Faptul ca acesti profesori s-au facut remarcati nu poate fi decat un lucru bun, cred eu. Poate sa il cheme oricum pe profesor, daca am auzit lucruri bune despre el, voi plati. Ca sa faci totul gratis, inseamna timp in plus pe care nu il recuperezi. Cu totii au inceput de jos.

  3. Nedelcu Violeta Reply
    aprilie 1, 2018 at 7:20 pm

    De câțiva ani, fac educație vizibilă și totdată îi pun în evidență pe profesorii pe care i-am descoperit. În urmă cu doi ani, am făcut parte din prima generație de profesori Aspire for Teachers și am cunoscut alți 40 de oameni cu care m-am simțit în elementul meu. Am scris 3 articole despre acea experiență, numite ,, Inspirație pentru școală, inspirație pentru viață,, după care am creat un grup pe fb cu acest nume, ,, Inspirație pentru școală,,. Am ales să mă implic ca organizator de ateliere nonformale pentru dascăli, gratuite, prin care să ne interconectăm și să devenim vizibili. Au venit Claudia Badiu și Claudia Chiru. Organizez altul cu utilizarea tehnologiei la clasă. Am descoperit oameni extraordinari, pasionați de ceea ce fac, cu dragoste pentru copii, oameni cu reputație solidă și iubiți în cercuri mici, altfel necunoscuți lumii. E o dorință de schimbare și în rândul cadrelor didactice care ar trebui să fie valorificată. Dacă părinții și societatea civilă vor ști să folosească acest moment, avem șanse. Însă, e necesară schimbarea mai profundă: 6% din PIB nu reprezintă un moft, ar garanta angajarea de personal, creșterea salariilor, îmbunătățirea bazei materiale ș.a. Statutul personalului didactic trebuie adus la zi, stipulate măsuri care să-i apere demnitatea și integritatea fizică. Pe de altă parte, lumea în cancelarie e sătulă de vorbe, de jigniri, de știri. Ce e de făcut?
    Să fim împreună. Cu respect reciproc.

Leave a Reply

Anulează răspunsul

Abonează-te!

Înscrie-te aici cu adresa de e-mail ca să primești articolele noi::

My Social Media

Postări populare

  • Începe școala în plin sezon de gripa si viroze – părinții, primii responsabili să nu trimită copilul bolnav la școală ianuarie 8, 2023
  • Ziua Internationala a scrisului de mana | O mai fi important scrisul de mana? ianuarie 23, 2023
  • Unde puteți merge cu copiii de Ziua Nationala a Culturii, pe 15 ianuarie – intrare gratuită la ateliere și muzee în țară ianuarie 13, 2023
  • AUDIO Facem teme acasă împreună cu copiii? Interviu cu Oana Moraru ianuarie 31, 2023

Instagram

alexa_stanescu

Ce zi mai bună decât Ziua Cititului împreună s Ce zi mai bună decât Ziua Cititului împreună să vă amintesc crezul meu: Fii influencerul copilului tău?. 
Am postat câteva dintre titlurile preferate din perioada asta de la Editura DPH. Aveti cod de EXTRA reducere 15% pe langă reducerile de pe site! Codul este Alexisme. 

#ziuacitituluiîmpreună 
#lecturacopii 
#lecturăcopii 
#sacitimcopiilor 
#sacitimimpreuna 
#scoala
#esucatieacasa
#bloggermom
Ep.11 Parintii trebuie să știe - Facem temele cu Ep.11 Parintii trebuie să știe - Facem temele cu copiii acasă? Cum, fără să ridicăm tonul? Unul dintre sfaturile care a mers foarte bine pentru noi a fost să tratez copilul ca pe un coleg, nu să iau aer de părinte care știe. Aur e acest sfat, vă zic. Face mult bine psihicului când simți că faci poc de la adunări.🤣

📚Cine mai face teme cu copiii, mâna sus sau lăsați un comentariu. Am lansat episod nou al podcastului Cu capul în nori, un interviu valoros cu  @oanamoraru_educational🙏

 #scoala  #teme #temeacasa #educatie #copii #claseleprimare #backtoschool  #temecuparinti #temeafterschool #iubire #parinti #joaca #activitaticopii  #ganduri #informatii #parinticooperare #copiiteme
Când îți zicea lumea: Să faci și o fată.. oa Când îți zicea lumea: Să faci și o fată.. oare la asta se referea? La pac pac si bum bum cu băieți? 🙈 săbii și pistoale? 🤷‍♀️Cum e viața cu fete sau cu o fată măcar? Comentați vă rog, spulberați-mi visele, că poate mă iau ideile, mai știi? 👇

#copii
#copiifericiti
#joacabaietii 
#viatacubaieti 
#mamadebaieti 
#mamadebaieti👬❤️💋 
#motherofboys 
#momblogger
Am zis să scot copiii la locul de joacă și să Am zis să scot copiii la locul de joacă și să mai schimbăm atmosfera, se mai văd și cu colegi. Eu, sperând că micul Blond se va juca la locul de joacă am îndrăznit să iau o carte cu mine. Zău, parcă sunt la primul copil, așa naivă sunt crezând că apuc să citesc o pagină. 🙈
Dar până să plecăm de acasă, mă vede D. cu cartea:
-Ah, păi îmi iau și eu cartea să citesc! 
Puteam zice nu? 
Acolo, micul Blond nu vrea la locul de joacă deloc, frati-su la masă citește, eu mă fâțâi de colo colo. Bine că totuși am mai avut și eu compania unui prietene și D. într-un final ( adică la propriu la finalul ieșirii) s-a jucat 5 minute cu colegul lui🙈
Dar cine a mâncat la reducere de Mica Unire pizza și hamburgeri, ceva autentic? 🤣

#viatacucopii 
#momblogger 
#activitaticopii 
#larestaurantcucopiii
In weekend îmi place că am timp să gătesc dimi In weekend îmi place că am timp să gătesc dimineața. Ne trezim mai târziu cu o jumătate de oră sau o oră dacă avem noroc, ne mai hârjonim în pat în 30 de minute până leșinăm de râs, sau dacă e vremea de azi de cuibărim sub plapumă. 

Acest mic dejun brunch e preferatul copiilor și profit maxim de el pentru că îl mănâncă amândoi. Ouă ochi “pe pat” de fasole cu suc de rosii, porumb și ciuperci sau orice mai aveti prin frigider. Sau altfe spus, mâncărică cu de toate și deasupra ouă. Eu nu le bag la cuptor dar merge. Va puteți juca cu mirodeniile. Eu prefer busuioc, îl iubesc în combinație cu rosiile. 

Și pentru că mă tem că nu vor mai mânca mult această mâncare, si oricum nu merge și sâmbătă și duminică.. am nevoie de idei. Voi ce mai gătiți in weekend la micul dejun târziu sau nu? 

#amintiridinbucatarie 
#viatacucopii 
#viațalațară 
#ideidemicdejun 
#momblogger 
#parentingblog 
#părințeală
Vine un moment în viață când copilul știe luc Vine un moment în viață când copilul știe lucruri pe care tu nu le știi. Da, se poate întâmpla și la 8 ani ai lui. 
Recunosc, nu am avut niciodată curiozitatea să învăț șah pentru că auzeam mereu că e foarte greu, și nu eram genul de om ambițios sau cu răbdare. Ei bine, ieri la ora de sport, ( da, ați citit bine!) profesorul i-a învățat șah. Mi se pare un lucru admirabil, chiar dacă nu au făcut mișcare fizică. Ei, și a venit al meu acasă, a căutat și pe tabletă niște jocuri cu șah, și când am terminat eu munca seara, m-a luat la un joc. 
Brusc, eu eram copilul și el adultul. Mi-a explicat regulile și îl întrebam la fiecare mutare: cum merge calul? Cum merge tura? Etc…🤣 după 5 minute nu mă mai suporta copilul: 
-Acum ți-am explicat, mama! 
-Ce să fac, uit. 
Am scos telefonul și mi-am pus regulile în față. 🙈 M-a bătut, nu sunt sigură dacă fair pe regulile reale, dar știu că a muncit și a avut răbdare singur să învete.. chiar și cu tableta. Nu știu cât o să îl țină faza, dar nu mai contează asta. 

Ai vostri v-au dovedit deja că știu lucruri pe care voi nu le știți? Ce anume? 

Vă mai povestesc eu câteva in comentarii. 

#educatie 
#sahcopii 
#invatasah 
#momblogger 
#părințeală 
#mamadebaieti 
#viatacucopii 
#clubdesah 
#educatielascoala 
#lectiidelacopii
Părinții trebuie să știe, ep 11. Am descoperit Părinții trebuie să știe, ep 11. Am descoperit un simplu truc, pentru noi mamele exasperate că nu mănâncă copiii. Sunt foarte curioasă dacă ați încercat și voi metoda asta. Funcționează? Scrieți în comentarii, pls sau lăsați o ❤️ dacă a mers. 

#viatademama 
#trucuridemama
#viatacucopii
#educatie 
#parinti
#informatiiparinti 
#cumsamanancecopiii
#lifewithkids 
#parentingtips 
#parinteala
Noi părinții suntem influencerii copiilor noștr Noi părinții suntem influencerii copiilor noștri. Va veni o zi ( nu prea departe de acum) când ei vor avea propriile păreri pe care va trebui să le ascultăm și mai ales, să le acceptăm. Să ne mușcăm limba când știm că o decizie de-a lor nu le va aduce bucurie, ci suferință, să îi lăsăm să greșească, dar cât? Nici un părinte nu știe asta, o simte doar pe propria piele și poate doar să spere că va fi bine.
Închid ochii și întipăresc imaginea asta pe retină, când D. a învățat de la tatăl lui primele acorduri de la Nothing Else Matters, pe care le bughesc și eu din adolescență, ca o rockeriță care se respecta🤣🤣 Slide pentru sunet 

Piatra de hotar a pus-o soțul, așadar. Acum începe greul, să le dăm tot mai multă libertate în alegeri, fie ele și muzicale. 

Voi cu ce ați vrea să “vă influențați copiii?”

#amintirifrumoase 
#amintirilenoastre 
#viatacucopii 
#fiiinfluencerulcopiluluitau
#momblogger 
#mamadebaieti 
#motherofboys 
#parenting
Mai multe... Follow on Instagram

Arhive

© Copyright 2014. Theme by BloomPixel.